A szegedi orvosi egyetem milyen?
Tudom, hogy sok ezzel kapcsolatos kérdés van itt fent, de a legújabb, amit találtam, az 2019-es. Sok minden változhatott azóta, illetve ha nem, akkor az is érdekelne.
Mindegyik orvosi szóba jön nálam egyébként, ezért szívesen olvasok a többiről is. Azért a szegedit kérdeztem konkrétan, mert arról a múltkor egy nagyon csúnya kritikát hallottam, viszont nem ottani hallgatótól. Kíváncsi vagyok, igaz-e, mert nagyon érdekelt volna, talán első helyen. Azt hallottam, hogy elvileg ott a gyakorlati oktatás nulla. Így fogalmazott; ,,licence to kill". (Ezt elvileg egy szegedi külföldi hallgató mondta róla).
Előre is köszönöm a válaszokat!
A gyakorlati oktatás mindenhol nulla, a külföldi hallgató véleményét ezzel az erővel bármelyik másik magyar orvosi egyetemre is rá lehetne húzni. Nem mellesleg hozzátenném, hogy a külföldi hallgatókkal vizsgákon sokszor elnézőbbek, és fogalmuk sincs mi az, hogy katalógus (ezt hatodévesként kellett megtudnom és azért rendesen meglepődtem rajta), szóval senkit nem érdekel, hogy bejárnak-e órára vagy sem, míg a magyar hallgatóknak kötelező.
Szerintem az egyetem erős elméleti alapot ad, de az igaz, hogy a gyakorlati részét majd rezidensként fogod elsajátítani, de ez tényleg dettó ugyanígy van máshol is, ez ne tántorítson el a szegedi egyetemtől.
Köszi a választ!
Éppen ezért is vagyok összezavarodva, mert sokan azt írják, amit te, hogy lényeges különbség nincs a négy magyar orvosi egyetem között, de olyanok is vannak, akik mást mondanak. Például hallottam olyat, hogy a Semmelweisen indokolatlanul sok az elmélet, több, mint máshol. Mások viszont azt állítják, hogy nem igaz, túlélhető. A Pécsit és a Debrecenit egyesek dicsérik, ha gyakorlatról van szó, mások szerint tényleg semmiben nem más, mint Szegeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!