Mit gondoltok? Ugye ez nem normális már?
Az van hogy az osztályom nagy része / velem együtt ketten max. hárman vagyunk akik nem/ olyan hogy mindenhétvégén berug annyira hogy másnap nem emlékszik semmire, cigiznek, drogoznak. A lányok / ez szinte mindre jellemző/ jo nagy k***ák mert valami van az agyukba mindnek szerintem hogy felül mulják a másikat meg minden a tanárok is totál ki vannak rajta akadva.
Én meg pont az ellentéte vagyok nem cigizek nem drogozok inni is csak annyit hogy évente max. 2pohár sör.
A többiek ezért engem ezért eléggé kinéznek. Meg olyan nagyképűek velem szembe mert azt hiszik hogy ők most milyen nagyok meg hogy mert szerintük van okuk kinézni a másikat mert nem akar megfelelni az ők /amojan tásadalmi/ elvárásaiknak.
Jó nem tagadom szeretek bulizni, de nem igy, hogy leisszuk magunkat és hű de jol érzem magamat. Suliba már igy mondta pár gyerek hogy jobban járnék a suli váltással. Ezt igy itthon nem is mondtam mert én nem akartam idejönni, nem érdekelt volna hogy kapok e érretségit vagy se csak ne ide mert tudtam hogy itt sok olyan lesz akivel általánosba se jöttem ki. De szüleimet ez nem érdekelte ugy voltak vele hogy akkor is idejössz és hogy csak ezt jelölhetem meg hiába mondta hogy én nem akarok idejönni. Nem érdekelték hiába magyaráztam több héten keresztül nekimikor lekellett adni a papírokat utána este beszéltük is beszéltük hogy akartam ide jelentkezni ésakkor ugy adták elő mintha nem is mondtam volna nekik h mikorr nem mondta én akkor annyit válaszoltam hogy mondtam de ők azt mondták hogy nem ugyse vesznek fel / jo ha nem vesznek fel akkor nem vesznek fel/
A tinédzsereknél ez teljesen általános, a dackorszakkal függ össze, amikor a fiatalok szabadulni akarnak az addigi biztos hátteret nyújtó szülői háttértől. (Persze a szüleiktől kapott zsebpénzen rúgnak be, vesznek zöldet, stb. De megszerezhetik diákmunkával is, szóval akkor lehet mondani, hogy megdolgoztak érte.) A te osztálytársaiddal emiatt éppen nincs semmi gond. A probléma máshol kezdődik. Tedd fel nekik a kérdést: miért lázadnak? Ha nem elég tudatosak, azt fogják válaszolni, hogy "csak úgy", "mer' buli". Ha tudatosabbak, akkor azt válaszolják, hogy a társadalmi elvárásokat akarják lesz**ni. (Te is mondtad, hogy a tanárok is ki vannak akadva, nos ezt elérték.) De akármit is mondanak, az utóbbi a helyes megoldás, ezt a közhelyet mondaná minden szociológus, pszichológus felnőtt... Ettől érzik magukat egyéniségnek, de igazából ez csak a máz, mert valószínűleg nincs egyéniségük, ellentétben veled.
Na a lényeg az, hogy a dolog fordítva sül el náluk. Ők is egy közösséget alkotnak, saját "társadalmi" elvárásokkal, ahogy jól meg is láttad, és közben ugyanúgy kirekesztik azt, aki nem felel meg a bulizós-piálós világképüknek. Vagyis SEMMIBEN nem különböznek attól a felnőtt társadalomtól, ami ellen lázadni akarnak. Őket majmolják, csak kicsiben.
A fő kérdésre viszont azt mondom, hogy ez "normális". Majd minden dackorszakot átélő fiatal közösség így működik. Te azzal lehetsz több, hogy átlátod a működésüket, elfogadod, hogy így működnek, ÉS te sz**od le őket, nem depizel miatta. Nem hülye drogosok gyülekezete, hanem a határokat kereső tinik közössége. Nem k***ák, hanem a szexuális életet sokféleképpen kipróbáló csajok hordája. Mások, mint te és kész.
Egyébként mi lenne az a másik suli, ahova a szüleid szerint nem vennének fel?
először is köszi a gyors választ
a kérdés a válaszodra pl. szolnokra bármilyre szakközépbe /3,8as átlaggal/ szerettem volna bejáros lenni olyan helyre mint a keró vagy közg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!