Igaz, hogy az érettségin 1-2 év múlva 50%ot kell elérni a 2eshez?
Nem tudom, de én egyáltalán nem tartom rossz ötletnek, hogy az elégséges szinthez 50%-ot kellene elérni középszinten, emelt szinten pedig 60%-ot.
Egyetemen a kettes legalsó határa 40%-nál van meghúzva, de csak egy két tárgyból. A többi jellemzően 50%, de akár 60% is lehet. Sőt, ha vizsgán van beugró, akkor a 10 beugróból 7-et, sőt, néha 8-at is kell tudnod, hogy a tanár egyáltalán megnézze a vizsgád többi részét is (amin még mindig elbukhatsz). Örülnék, ha egy tárgyból 20% lenne a kettes határa...
Gondolj bele: Kérdeznek 10 évszámot, ebből te csak kettőhöz tudsz kötni eseményt, helyszínt. De megvan, sikerült! Mondjuk ezzel pont ki tudod törölni a seg.ged, nem érsz vele semmit. Ha egyetemre szeretnél járni majd, előre készülj fel, hogy amíg középiskolában valamiből tudtad a felét, kaptál egy hármast, egyetemen azzal még simán meg is bukhatsz.
Minket osztályfőnök (magyar- és erőszakos :D -tudom, rosszpoén) ijesztget ezzel, hogy most májusban, amikor mi érettségizünk 40%-ot kell elérni... kicsit fura, hogy egy tanár se hallott még ilyenről... na mindegy.
Egyébként én is félek a töritől, valamiért nem tudok "magolni", összefüggést pedig nem sokat látok benne ...
A lényeg az, hogy ilyen nincs (még) bár azért egy mérsékelt emelés (30-40%-ra) nem lenne rossz, nem kerülne annyi "h*lye" egyetemre, egyéb helyekre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!