Segítség kéne egy bioszos kérdésben? 1 pont kell a jobb jegyhez.
Írtunk biosz dogát, és eléggé felidegesített, mert 3/4-ed lett, miközben agyon tanultam magam, 3 könyvből tanultam és fontos lenne az évvégi jegy a továbbtanuláshoz, mert biológia szakon szeretnék tovább tanulni. De elég szemétség ez a dogaírás, mert egy csomó h.lye gyereknek 3-as lett az osztályból, akik órán is csak röhögcséltek, ki sem nyitották a könyvet és mégis egy szinten vannak a doga szerint velem, de ha megkérdeznénk tőle vmit, azt sem tudná, mi az. Kicsit idegesít. Meg az is, h segítettem az padtársamnak, akit elültettek, de úgy, h én szóltam neki, h megmondom a választ, de rájöttem, h nem kelett volna, mert vagy 5 percet elpazaroltam arra, h olyan süket mint a nagyágyú és nem is hallotta mit mondtam, de mivel segítettem neki, így neki is 3-as lett, pedig egyébknt 2-es lenne. Ez azért idegesítő, mert ő sosem segít nekem, csak max. ha én nézem le nagy nehezen a lapjáról (mert úgy van, h föciből ő segít nekem, én meg neki bioszból).
De ez miatt nem maradt időm az egyik könnyű feladatra, pedig akkor 5-ös is lehetett volna.
Mind1, szóval nem értek vmit. Belinkelem a dogám egyik lapját, s a 3. feladat érdekelne, h miért nem jó a válasz. Vki aki ért a bioszból elmondaná miért nem jó? mert egyébként a munkafüzet megoldása is ezt írja, mert megnéztem utólag.
Minden olyan anyag antigén, ami immunreakciót vált ki. Lehet vírus, baktérium, fehérje, nukleinsav, lipid stb.
Viszont a feladat kifejezetten az ABO vércsoport antigénjeire kérdez rá, amelyek a vörösvértestek felszínén találhatók. Ezek pedig szénhidrát láncok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!