Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Segítség kéne egy bioszos...

Segítség kéne egy bioszos kérdésben? 1 pont kell a jobb jegyhez.

Figyelt kérdés

Írtunk biosz dogát, és eléggé felidegesített, mert 3/4-ed lett, miközben agyon tanultam magam, 3 könyvből tanultam és fontos lenne az évvégi jegy a továbbtanuláshoz, mert biológia szakon szeretnék tovább tanulni. De elég szemétség ez a dogaírás, mert egy csomó h.lye gyereknek 3-as lett az osztályból, akik órán is csak röhögcséltek, ki sem nyitották a könyvet és mégis egy szinten vannak a doga szerint velem, de ha megkérdeznénk tőle vmit, azt sem tudná, mi az. Kicsit idegesít. Meg az is, h segítettem az padtársamnak, akit elültettek, de úgy, h én szóltam neki, h megmondom a választ, de rájöttem, h nem kelett volna, mert vagy 5 percet elpazaroltam arra, h olyan süket mint a nagyágyú és nem is hallotta mit mondtam, de mivel segítettem neki, így neki is 3-as lett, pedig egyébknt 2-es lenne. Ez azért idegesítő, mert ő sosem segít nekem, csak max. ha én nézem le nagy nehezen a lapjáról (mert úgy van, h föciből ő segít nekem, én meg neki bioszból).

De ez miatt nem maradt időm az egyik könnyű feladatra, pedig akkor 5-ös is lehetett volna.

Mind1, szóval nem értek vmit. Belinkelem a dogám egyik lapját, s a 3. feladat érdekelne, h miért nem jó a válasz. Vki aki ért a bioszból elmondaná miért nem jó? mert egyébként a munkafüzet megoldása is ezt írja, mert megnéztem utólag.

[link]

2010. okt. 20. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Minden olyan anyag antigén, ami immunreakciót vált ki. Lehet vírus, baktérium, fehérje, nukleinsav, lipid stb.

Viszont a feladat kifejezetten az ABO vércsoport antigénjeire kérdez rá, amelyek a vörösvértestek felszínén találhatók. Ezek pedig szénhidrát láncok!

2010. okt. 20. 22:52
 12/14 A kérdező kommentje:
ja értem, köszi a válaszokat. De egyébként olyan jó lenne, ha a tanár még a doga elött megtanítaná ezeket nekünk, mert mindig utána derül ki, h ez-meg az is így van, ezt is kellett volna tudni ...
2010. okt. 20. 23:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Nos én a kérdés biológiai részéhez nem nagyon tudok hozzá szólni, de van egy jó tanácsom, ha be akarsz vágódni a tanárnál és javítani az átlagod. Egyszerűen tanuld meg azt az anyagot, amit a következő órán le akar adni és az óra elején szólj neki hogy felelni akarsz belőle, ezt tapasztalataim szerint minden tanár szereti, főleg ha egy összeszedett, jól felépített feleltet hall, határozott előadásmód mellett.
2010. okt. 22. 23:33
 14/14 A kérdező kommentje:
Majd lehet, h megpróbálom:) Amúgy sikerült a 4-es, mert mondtam neki, h másik oszt.társamnak elfogadja azt az eredményt, s mondta, h pedig az nem jó, vagyis hát félig igazam van. erre mondtam, h akkor adjon rá fél pontot és legyen 4-es alá:) beleegyezett.:)
2010. okt. 23. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!