Segítség kéne egy bioszos kérdésben? 1 pont kell a jobb jegyhez.
Írtunk biosz dogát, és eléggé felidegesített, mert 3/4-ed lett, miközben agyon tanultam magam, 3 könyvből tanultam és fontos lenne az évvégi jegy a továbbtanuláshoz, mert biológia szakon szeretnék tovább tanulni. De elég szemétség ez a dogaírás, mert egy csomó h.lye gyereknek 3-as lett az osztályból, akik órán is csak röhögcséltek, ki sem nyitották a könyvet és mégis egy szinten vannak a doga szerint velem, de ha megkérdeznénk tőle vmit, azt sem tudná, mi az. Kicsit idegesít. Meg az is, h segítettem az padtársamnak, akit elültettek, de úgy, h én szóltam neki, h megmondom a választ, de rájöttem, h nem kelett volna, mert vagy 5 percet elpazaroltam arra, h olyan süket mint a nagyágyú és nem is hallotta mit mondtam, de mivel segítettem neki, így neki is 3-as lett, pedig egyébknt 2-es lenne. Ez azért idegesítő, mert ő sosem segít nekem, csak max. ha én nézem le nagy nehezen a lapjáról (mert úgy van, h föciből ő segít nekem, én meg neki bioszból).
De ez miatt nem maradt időm az egyik könnyű feladatra, pedig akkor 5-ös is lehetett volna.
Mind1, szóval nem értek vmit. Belinkelem a dogám egyik lapját, s a 3. feladat érdekelne, h miért nem jó a válasz. Vki aki ért a bioszból elmondaná miért nem jó? mert egyébként a munkafüzet megoldása is ezt írja, mert megnéztem utólag.
Szerintem menj oda és nem veszekedve,hanem kedvesen kérdezd meg,hogy erre nem lehetne egy pontot kapni??
Néha kell nyalni!!!
Még nem volt vele órám, csak ma javította ki és behozta az osztályba. De meg is fogom kérdezni, mert egyébként másik osztálytársamnak elfogadta, de most ha mondom a tanárnak, h neki elfogadta, lehet h levonja neki, így lerontja 4-esre a jegyét, de igazából meg is érdemelné, mert álandóan a h.lye érintőképernyős telefonjáról puskázik és álszent módon mondja, h "nekem 5-ös lett". Utálom az ilyen embereket.
De mostmár nem fog érdekelni más, mindig mással foglalkozok az én káromra, ezért lesz minden dogám ilyen
De akkor ez mi?
Antigén a szervezet számára idegen fehérje, például baktérium, vagy csoportidegen vörösvértest, ami védekező reakciót, az ún. immunválaszt váltja ki. Szerintem így a helyes.
Lehetnek fehérjék és szánhidrátok is, és akár lipidek is.
Nem tudom a választ, de nem lehet, hogy olyan válasz kellett volna rá, hogy "azonosak"?
Csak mert az sem egyértelmű, hogy az antigénre érti a kérdést, vagy az antigén+antitestre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!