Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet a vizsga drukkot...

Hogy lehet a vizsga drukkot leküzdeni?

Figyelt kérdés

Mindig is nagyon parás voltam de mintha az évekkel ez egyre rosszabb lenne. Nemsokára vizsgázom és már napok óta aludni is alig bírok.

Amikor oda kerülök a bizottság elé egyszerűen azt is elfelejtem hogy hívnak.

Beszélni még csak csak megy, de ez gyakorlati vizsga is lesz és meg kell oldani egy szituációt, ez okozza a nehézséget..

Valaki aki hasonló volt bármi módszer ami bevált vagy legalább egy kicsit segített?

2023. okt. 27. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az segített vizsgák előtt, hogy tudatosítottam magamban, hogy ez a vizsga nem jelent semmit. Úgy értem, hogy ha nem sikerül elég jól szinte kivétel nélkül mindet újra lehet csinálni.

Illetve, ha a vizsga rosszabbul is sikerül, nem feltétlenül határozza meg a teljes tudásom vagy teljesítményem. Én tudom, hogy mennyit készültem rá, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, hogy lehető legjobb legyen.

2023. okt. 27. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Sokat kell vizsgázni. Egyetem 2. éve után úgy mentem vizsgázni már, mintha napi rutin része lenne. Érdekes az is, hogy a vizsga rutin van olyan fontos mint a tudás. Kevesebb tudással, nagy rutinnal jobban lehet teljesíteni, mint fordítva.
2023. okt. 27. 17:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem az segített, hogy sokat vizsgáztam életemben. A 4-5. vizsgánál már abszolút nem izgatott a dolog. Azóta se izgat, vagy sikerül vagy nem. Legutóbb gépkezelői vizsgám volt, full másnaposan mentem be, de mindent elmondtam amit tudtam, majd jól teljesítettem vezetésnél is. A sokadik hidd el, már nem fog izgatni.
2023. okt. 27. 19:02
 4/9 anonim ***** válasza:
40%

Mondjuk az ilyen kisegítő szintű orrtúró vicceket ne nevezd már vizsgának. 😂

2023. okt. 27. 19:09
 5/9 Kólauborkával ***** válasza:
92%

Nekem a mai napig megvan, pedig már nem egy képzésen vettem részt és mindet sikeresen végeztem. Meg kell szokni, valamennyire jót is tesz, felpörgeti az agyad illetve ösztökél arra, hogy készülj.

Én legalábbis így vagyok ezzel. Illetve a lámpalázam sem múlt el.

2023. okt. 27. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Aki nagyon izgulós, az sosem tudja teljesen leküzdeni. Én is leérettségiztem, letettem nyelvvizsgákat, jelenleg már nem az első felsőoktatási intézménybe járok, de még mindig ráparázok minden ilyesmire. Nekem amúgy az segít, amit az első válaszoló írt: tudni, hogy nem múlik olyan sok dolog azon az adott vizsgán, mint ahogy az adott pillanatban tűnik. Mert mi van, ha nem sikerül? Mi a legrosszabb, ami történhet emiatt? Általában csak annyi, hogy meg kell próbálni legközelebb is. Összefől ettől a világ? Nem. Akkor érdemes izgulni? Nem.
2023. okt. 27. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:

5 szakmám van, az egyik a gépkezelői. A műszaki részben voltak azért kemény dolgok, amiket tényleg meg kellett tanulni, nem pedig úgy volt, hogy beszélhettél a palacsintáròl is, és ötös. Volt olyan tételem ami 12 oldal volt. Szerintem nem volt olyan egyszerű, én munkában tanulgattam, de meglett, de volt olyan köztünk aki megbukott mint a szar. A némaságra nem fognak ,,M" betűt adni, okoska.

Volt gépjármű mechatronikai technikus vizsgám is, az sem volt piskóta.

Próbáld csak ki, hogy elmész 0 tudással vizsgázni, nem fognak kérdezgetni csak beírják, hogy bukta.

Arròl ne is beszéljünk, hogy fegyverismeretin meg több, mint a fél csapat megbukott, mert azt meg vérkomolyan veszik/Debrecenben legalábbis/. Van 15 kérdés, és minimum 13-ra helyesen kell válaszolni, ha az nincs meg bukta, nincs kegyelem kettes, meg kegyelem 1 pont. Ha az megvan jöhet a szóbeli, ott folyékonyan kell tudni beszélni a dolgokról, ha kérdez a vb felelsz, ha arra az egy kérdésre nem tudsz felelni bukta. Ha ezek megvannak jön a gyakorlat, ott van egy mozdulatsor, és ha valamit kihagysz, vagy fordítva csinálsz azonnal buktál ott is. Nem minden olyan, mint a takarító tanfolyam, amire te járhattál, hogy ott mosolyra ötöst adtak. :D Mondjuk közmunkához tanfolyam se kell.

Most jön majd az egyetem nekem, azt majd meglátom milyen lesz.

2023. okt. 28. 09:11
 8/9 Kólauborkával ***** válasza:
És ez most kinek szólt? Mert a kérdezöt nem érdekli az önkielégítésed, gondolom ilyet a fegyvervizsgán nem tanítottak, hogy a kérdésre válaszolj…
2023. okt. 28. 09:27
 9/9 A kérdező kommentje:

Kólauborkával: a bunkó négyesnek szólt a hetes válasz.

Mindenkinek köszönöm egyébként az építő jellegű válaszokat, igyekszek megnyugodni.

2023. okt. 28. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!