Mennyibe kerül Debreceni hallgatónakenni? Ha koleszben élsz és nincsenek extra kiadásaid?
Kizárt. A kollégium önmagában ~20-30 ezer forint havonta. [link]
Emellett bevásárláshoz, esetleg ha gyalogtávon kívül egyik a koli az órád helyszínétől (főleg ha nem Markusovszky-k vagy Kossuth-ok valamelyikében laksz) kell buszbérlet, ami szintén 5000 forint. Akkor nem beszéltünk a napi étkezésedről, a tankönyvekről/fénymásolatokról/jegyzetekről.
Én 2 éve végeztem az orvosin, akkor szüleimtől kaptam 70000 forintot havonta + volt tanulmányi ösztöndíjam is szinte minden évben. A koli 19.000 forint volt, a maradékből vásároltam, főztem, illetve belefért 1-1 szórakozás, buli. Körülbelül pont kijöttem a kapott összegekből, néha tudtam spórolni, félrerakni az ösztöndíjmentes hónapokra. Azóta pedig az élelmiszer árak nagyon elszálltak, körülbelül megduplázódtak, kolik árát is megemelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!