Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül Debreceni...

Mennyibe kerül Debreceni hallgatónakenni? Ha koleszben élsz és nincsenek extra kiadásaid?

Figyelt kérdés
1hó.Nem vagyok tisztában annyira az árakkal mivel Kárpátalján élek
2023. szept. 22. 16:09
A kérdező szavazást indított:
Meg lehet élni 50k ből?
Igen
Nem
12 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
Általános iskola 1. osztályos magyar nyelvtant fogsz ott hallgatni?
2023. szept. 24. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Orvosi
2023. szept. 25. 05:37
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
2-es, én azt hittem az orvosira írni-olvasni tudókat vesznek fel, de úgy látszik már ott is jelentős a színvonal esés.
2023. szept. 25. 11:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak a telóm miközben írtam automatikusan kijavította
2023. szept. 25. 14:33
 5/7 NTBS ***** válasza:
Szerintem nagyon alapszinten max.
2023. szept. 25. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt. A kollégium önmagában ~20-30 ezer forint havonta. [link]

Emellett bevásárláshoz, esetleg ha gyalogtávon kívül egyik a koli az órád helyszínétől (főleg ha nem Markusovszky-k vagy Kossuth-ok valamelyikében laksz) kell buszbérlet, ami szintén 5000 forint. Akkor nem beszéltünk a napi étkezésedről, a tankönyvekről/fénymásolatokról/jegyzetekről.

Én 2 éve végeztem az orvosin, akkor szüleimtől kaptam 70000 forintot havonta + volt tanulmányi ösztöndíjam is szinte minden évben. A koli 19.000 forint volt, a maradékből vásároltam, főztem, illetve belefért 1-1 szórakozás, buli. Körülbelül pont kijöttem a kapott összegekből, néha tudtam spórolni, félrerakni az ösztöndíjmentes hónapokra. Azóta pedig az élelmiszer árak nagyon elszálltak, körülbelül megduplázódtak, kolik árát is megemelték.

2023. szept. 25. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:
2 éve voltam egyetemista. Szüleimtől kaptam 60-at, plusz 20-at ösztöndíjból. 20 ment a kolira, 60-ból pedig főztem, mostam, utaztam, vettem a könyveket, ruháztam magam stb. Betyár korszak volt. Én azt mondanám, hogy kolin kívül legyen 80 ezred. Abból talán nem csak tasakos levesre fogja futni, de nem is leszel gazdag gyerek belőle.
2023. okt. 27. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!