Mit tegyek most?
Figyelt kérdés
Középiskolába járok, érettségi utáni 2 éves képzésre. Az első évben biztos voltam benne, hogy nem akarok második évre maradni, ezért beadtam a jelentkezésemet egyetemre. Felvettek, de közben meggondoltam magam, ezért passzivra szerettem volna rakni az első két félévet és befejezni a képzést a középiskolában. Beiratkoztam egyetmre pár napja, azonban ma a passzivitást elutasították. Mit tudnék csinálni most?2023. szept. 15. 09:27
1/4 anonim válasza:
írni a TO-nak, hogy hogyan tovább. indokolt esetben első éveseknek is megengedik a passziválást.
2/4 A kérdező kommentje:
Renben, írni fogok. Köszönöm a gyors választ :)
2023. szept. 15. 09:36
3/4 anonim válasza:
Sajnos az általában nem elég indok a rendkívüli passzív félévre, hogy egy másik iskolába szeretnél járni. Olyan indokokat szoktak csak elfogadni, mint orvosilag igazolt súlyos betegség, szülés, dokumentummal igazolható tartós szociális krízishelyzet, meg hasonlók. Úgyhogy én sajnos a helyedben nem reménykednék túlzottan, hogy azzal az indokkal engedélyezik neked a rendkívüli passzív félévet, amit leírsz. Őszintén szólva a helyedben én még a kérvény eljárási díját sem pazarolnám erre, hiszen az esélyed, hogy engedik a rendkívüli passzív félévet neked, nagyon minimális. Szinte biztos, hogy elutasítanak. Abban kell döntened tehát, hogy vagy az egyetemet kezded el és a szakképzést hagyod abba, vagy a szakképzést folytatod és az egyetemet hagyod ott. Harmadik opció sajnos valószínűleg nincs.
4/4 anonim válasza:
A harmasnak igaza van. Ahova jartam egyetemekre mindenhol ugy volt, hogy passzivalassal csak nagyon indokolt esetben engedik kezdeni a tanulmanyaidat. Az, hogy maradsz a sulidban, nem eleg indok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!