Manapság már nem szólnak a tanárok a diákoknak, hogy órán tegyék el a telefont?
Néha szoktam görgetni a tiktokot és azt tapasztaltam, hogy délelőtt rengetegen tartanak élő adást az iskolából, sokszor hallani is lehet, hogy a tanár miről beszél.
Ez már tekinthető függőségnek, vagy inkább feltűnési vágy? Tényleg nem szól a tanár, hogy tegyék el a telefont és figyeljenek?
Nálunk ez nagyon órafüggő volt. Pl. rajz, meg az ilyen órán a tanárt nem érdekelte, hogy mit csinálsz. Persze, a tanár kiadta a feladatot, amit óra végén be kellett adni, vagy esetleg ha nem óra végén, akkor majd a következő órára kellett befejezni, viszont amúgy nem nagyon érdekelte, hogy te most épp telefonozol az órán. A lényeg az volt, hogy majd a feladatot beadd valamikor. Viszont nálunk a többi órán nem volt ilyen. 2021-ben végeztem, és pl. magyaron, matekon, törin, meg az ilyeneken nem volt olyan, hogy te telefonozol. Egyszerűen nem lehetett telefonozni. Volt aki be is szedte a telefonokat.
Amúgy meg szerintem feltűnési vágy. De amúgy szerintem ez a tanárról is sokat elmond. Mármint, az számomra fura, hogy a tanárt tényleg nem érdekli, hogy a diákok végig nyomkodják a telefont? Vagyis egy matek, töri, meg ilyen fontosabb órán nem tudom elképzelni, hogy a tanár ennyire nemtörődöm lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!