A fizikatanítás totálisan félrevezeti a gyerekeket?
Itt van egy ilyen ábra, amit előszeretettel tanítanak iskolában:
Azt sugallja (sőt állítja), hogy a tartóerő a nehézségi erő ellenereje, ami Newton 3. tv-éből következik.
Ha a Föld-váza gravitációs kölcsönhatásából származó erőt a váza tömegközéppontjába rajzoljuk be, akkor ugyanennek az ellenerejét, vagyis a Földre ható erőt, a Föld tömegközéppontjába kellene berajzolni. Tehát gyakorlatilag a fizika meghamisítja a természetet és több ezer km-rel elhazudja az erő helyét.
Ha meg szabadesésről van szó, akkor a tanárok elintézik annyival, hogy nincs súlyerő, tehát tartóerőnek se szabad lenni, és mivel szabadon esik, ezért nincs is, vagyis minden klappol. Na és a nehézségi erő? Az ilyenkor nem fontos???? Akkor mi a franctól zuhan????
Az sem igaz, hogy a váza merev test magában. Ezt miért nem közlöd? Miért titkolod el a valóság egy részét?
De, az viszont merev test.
Azért, mert az egészet atomi erők tartják össze.
Persze nagyon precíz vizsgálatoknál már előjöhet, hogy mennyire rugalmas, akár olyan is lehet, hogy távvezetéknek számít.
Te tanultad, hogyan kell távvezetéket számolni?
Na, a 17. válasz alapján legalább már egyértelmű, hogy ő a klasszikus elektrontagadó trollunk. Az ő kedves szokása, hogy elkezd vitézkedni, hogy milyen jól old meg feladatokat (mintha az a vitában bármit is számítana érvként). Az első általam ismert szereplése:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
(Ezt a kérdést még nem ő írta ki, de lehet sejteni, melyik válaszolóról van szó.)
Mindenki csak saját felelősségére etesse!
Ha valaki azt mondja, hogy az általános iskolai fizikához se értek, majd megverem őt egy versenyben, azért az illető elgondolkozhatna, hogy vagy hazudott vagy ő még az óvodás fizikánál ragadt le.
"ki old meg gyorsabban egy harmadik fél által feladott fizika feladatot."
A feladat:
Adj leírást az alábbi ábrán látható erők -Newton 3. törvénye szerinti- ellenerőire.
- mely testre hatnak
- hol van a támadáspontjuk
- milyen irányba mutatnak?
Segítségül itt van Newton 3. törvénye:
"Newton III. törvénye – a hatás-ellenhatás (azaz a kölcsönhatás) törvénye. Az erők mindig párosával lépnek fel. Két test kölcsönhatása során mindkét testre egyező nagyságú, azonos hatásvonalú és egymással ellentétes irányú erő hat."
#27 krwkco
Mindegyikre a válasz 42.
S mielőtt belekötnél Kérdező, mikor legutóbb (vagy legalább is mikor én láttam) ilyesmit akartál játszani akkor azt írtad az győz aki hamarább válaszol, akkor is ha helytelen választ ad. Szóval én győztem🙌
Nem emlékszem, hogy valaha is vállaltátok volna a megmérettetést.
Az mindegy mert úgyis csak rossz választ tudtak volna adni. Elvégre te magad állapítottad meg ,hogy a fizika, matematika alapjaiban hibás és/vagy direkt félrevezetés. Így nyilván azt használva csak hibás eredményt lehet adni.
Viszont azon kívül ,hogy hajtogattad mennyire alapjaiban hibás sosem adtál helyette egy helyes matekot, ezért improvizáltam. Kitaláltam egy sokkal egyszerűbb, univerzálisabb matematikát amit elnevezek mondjuk “egységes 42-es számrendszer”-nek. A lényeg ,hogy minden eredmény 42. Kivéve amikor nem. Ha egy eredmény 42 lesz akkor örülünk mert jól dolgoztunk. Ha nem annyi akkor újraszámoljuk addig amíg 42 nem lesz.
Tessék, sokkal egyszerűbb, sokkal érthetőbb, nehezebb tévedni stb. és még az eddig használt képleteket is megtarthatjuk. Persze azokat igény szerint át kell alakítani valahányszor nem talál egy eredmény, de hát ez nem probléma elvégre eddig is minden csak megállapodáson alapult.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!