Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diszkalkuliával milyen ilyen...

Diszkalkuliával milyen ilyen szakot ajánlanàtok ha főiskolán vagy egyetemen(esetleg OKJ-n)szeretnék tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Elsősorban gyakorlati,kultúráltan és nem bunkón vagy lenézően megfogalmazott vàlaszokat szeretnék kapni.Egyetemi hallgatók tapasztalatait is szívesen fogadnám,illetve hogy ki hol tanul ahol “kevés” a matek:)

Minden hasznos tanàcsot, véleményt előre is hálásan köszönök !

1. Helyre a csecsemo es kisgyermeknevelo szakot irnam mivel jelenleg is bolcsiben dolgozom dajkakent es itt kebzelem el a jovomet ide,nem kell matek erettsegi(nem vagyok osztalyozhato matek miatt es mas tantargybol fogok erettsegizni,mielott a kovetkezot irnatok mint gyogypedagogus,pedagogus,ovodapedagogus,konduktor<— ezekhez mind kell matek erettsegi vagy nem lehetsz sni-s,foleg nem diszkalkulias :/ )

Viszont szeretnek egy b tervet barmennyire is elhivatott vagyok,megeshet hogy megsem tetszik a szak vagy nem talalok vele munkat videken(ez megeshet sajnos mivel unokatestverem is diplomas kisgyermeknevelo 2 eve megvan a diplomaja es gyarban dolgozik mert a falu kozeleben sem talal munkat.)

B2-es nyelvvizsgam van angolbol de annyira nem erdekel hogy anglisztikara menjek ahol politikai tantargyak vannak angolul,szakirodalmak,nekem nagyon szaraz szak😅

mérnöki, természettudományos, gazdasági szakokat fix kerulnom kell:D

Okj-s szakma is erdekelne

2023. júl. 15. 17:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Én úgy tudom,hogy ott van alkalmassági,ami ezeket szűri, tehát nem lehetesz vele elméletileg az. :/
2023. júl. 16. 10:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Utolsó voltam,linkeltem a forrást is. Az utolsó, Figyelem! Nevű részétől a legérdekesebb neked.

2023. júl. 16. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van, ahogy #11-es írja. Diszkalkuliával nem mehetsz csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakra (sem).

"A pedagógusképzés képzési terület alapképzési szakjaira (csecsemő- és kisgyermeknevelő, konduktor, óvodapedagógus/nemzetiségi óvodapedagógus és tanító/nemzetiségi tanító) való jelentkezéshez a jelentkezőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányainak folytatását, továbbá arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, és erre hivatkozva tanulmányai során nem kér felmentést. A diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, pszichés és mentális zavar a felvételt kizáró okok."

2023. júl. 16. 11:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A diszkalkulia nem akadály földrajz érettséginél, főleg középszinten. :) Én is diszkalkuliás vagyok, mégis emelteztem belőle tavaly.
2023. júl. 16. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!