Diszkalkuliával milyen ilyen szakot ajánlanàtok ha főiskolán vagy egyetemen(esetleg OKJ-n)szeretnék tovább tanulni?
Elsősorban gyakorlati,kultúráltan és nem bunkón vagy lenézően megfogalmazott vàlaszokat szeretnék kapni.Egyetemi hallgatók tapasztalatait is szívesen fogadnám,illetve hogy ki hol tanul ahol “kevés” a matek:)
Minden hasznos tanàcsot, véleményt előre is hálásan köszönök !
1. Helyre a csecsemo es kisgyermeknevelo szakot irnam mivel jelenleg is bolcsiben dolgozom dajkakent es itt kebzelem el a jovomet ide,nem kell matek erettsegi(nem vagyok osztalyozhato matek miatt es mas tantargybol fogok erettsegizni,mielott a kovetkezot irnatok mint gyogypedagogus,pedagogus,ovodapedagogus,konduktor<— ezekhez mind kell matek erettsegi vagy nem lehetsz sni-s,foleg nem diszkalkulias :/ )
Viszont szeretnek egy b tervet barmennyire is elhivatott vagyok,megeshet hogy megsem tetszik a szak vagy nem talalok vele munkat videken(ez megeshet sajnos mivel unokatestverem is diplomas kisgyermeknevelo 2 eve megvan a diplomaja es gyarban dolgozik mert a falu kozeleben sem talal munkat.)
B2-es nyelvvizsgam van angolbol de annyira nem erdekel hogy anglisztikara menjek ahol politikai tantargyak vannak angolul,szakirodalmak,nekem nagyon szaraz szak😅
mérnöki, természettudományos, gazdasági szakokat fix kerulnom kell:D
Okj-s szakma is erdekelne
+ ‼️Esetleg tudna valaki egy tanácsot adni?‼️
Matematika helyett hittanból fogok érettségizni,viszont ott van az 5.kiválasztható tantárgy,és nem tudok miből érettségizni…
Kémia,fizika érettsegiben van matematikai számolás.
Földrajzban is van( [link]
Biológiában is( [link]
És a digitális kultúrában is.
Etikából 2024től nem lehet már érettségizni!
Abból a tantárgyból lehet érettségizni amit minimum 2 évig tanultál tehát például művészettörténelemből nem tudok érettségizni,viszont az 5 tantárgy kötelező akkor mi a megoldás?Esetleg iskolát,szakszolgálatot kéne megkérdeznem?:(
#2 Miert ne lenne ertelme elvegezni?:D
Dolgozhatsz vele bolcsodeben,csaladi napkoziben,magan bolcsodeben,csecsemootthonban stb
Es nezd meg a kezdo fizujukat egy gyakornok brutto 520at kap 6 oraba😉
Bölcsészkarra tudsz jelentkezni matek nélkül, elég sok szak van, ott körül nézhetsz. Én is diszkalkuliás vagyok, jogot tanulok.
Énekből + tesiből érettségiztem matek helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!