A jogász szak munka mellett így is nagyon nehéz?
Ja, és EU jog is teljesen pipa.
Csak ugye zv-re majd kelleni fog ígyis úgyis, így kicsit félek, hogy addigra már elejétől kell mindent tanulnom, annyira elfelejtem.
2 - es!
G.B. Shaw egy kib....tt idióta!
Kérdező!
Nyugodtan.
Én hálát adtam volna az Istennek, annak idején, ha csak ennyi lett volna nekem a jogi kar.
Első diplomaként nekem mindent meg kellett tanulnom, szóval tudom, mi jelent a könnyítés.
"nem okosabb egy jogász mint egy igiges csak hosszabb volt a képzése meg több a tantárgy.."
Na azért ez nem igaz...
A jogi kar lényegesebben alaposabb képzést ad, nemcsak hosszabbat. Többet is várnak egy jogásztól, mit egy ig. igazgatási szakon végzettől, m-r a munkahelyen is, nemcsak a vizsgákon.
Azért nem véletlenül jár a dr. cím a jogásznak.........
Köszönöm a biztatásokat.
"Pázmányt ajánlom ha kifejezetten a bünti érdekel, amúgy pedig a Károlit. Eltére ne menj, nem éri meg"
Debreceni Egyetem lenne, itt végeztem az igi-t is, így ez az egyetem fogadja el a tárgyaim is, sajna más egyetemek úgy hallottam alig fogadnak el igi-s tárgyakat jogra. A Pázmány is 4 éves lenne, és szerintem ott is csak pázmányos igi diplomával menne simán a tárgyelfogadás, mert ugye sok helyen kicsit eltér a tematika. Viszont itt kicsit nagyobb szívás a jog, mint egy Károlin, ezért is félek. Római jog 2. pl. van vagy 300 beugrókérdés meg vagy 70 tétel.
Bár így, hogy se kosaras tárgyak, se szabvál, és a kötelezőkből is kevesebb van, valamivel kisebb a teher, csak sok korábbi igi végzett mégis szenved így is. Bele se merek gondolni milyen lehet, ha még 2 kötelezővel több tárgy lenne egy félévben, meg 2 kosaras és egy szabvál is. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!