Munka jogi egyetem mellett?
Ugye a KATÁ-t akkor is ugyanúgy kell fizetni, ha egy hónapban neadjisten épp alig van forgalmad. Neked kell tudni,
hogy mennyi idő alatt tudod újra kiépíteni ezt a vendégkört és mennyire kiszámíthatóan járnak. Az egyetem mellett biztosan nem lesz könnyű tetriszezni az időpontokkal, de ha keresel ezzel annyit, hogy érdemben marad is belőle, akkor nincs akadálya szerintem.
Az zavarjon legkevésbé, hogy mennyire fura vagy idegen ez. Ismertem olyan orvostanhallgatókat, akik pultosként dolgoztak mellette. Szakmailag persze biztos jobban megérné valamilyen gyakornoki helyet keresned, de elsőévesként nem tudom mennyi esélyed van ilyet találni.
Kozmetikus vagyok, közgazdász diplomát csináltam munka mellett. Én egy idő után abba hagytam, és elmentem alkalmi munkákra, többek között árufeltöteni. Nem tudtam össze egyeztetni a vendégeim időpontját a sulival meg a családdal (nekem akkor már volt egy kisfiam is), és így már nem termeltem ki annyit, hogy megérje továbbra is. Poén, de végül mégis újra kozmetikus lettem, nem jött be a közgazdász pálya, egész nap excelt bűvölni meg számítógép előtt ülni, plusz megszoktam, hogy nincs főnököm, így a 8tól fél 5ig kötöttségből is hamar elegem lett. Viszont sok mindent profitaltam az egyetemből, amit a vállalkozásomban is hasznosíthatok.
Van amúgy ismerősöm, aki pillázik jogi diplomával igaz, "csak" sima diploma, nem tette le soha az ügyvédi vizsgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!