Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet kezdeni a szomszédban...

Lehet kezdeni a szomszédban működő magániskola marhaságaival valamit?

Figyelt kérdés

A szomszédunkban működik egy cseppet sem szabályos magániskola, igaz tudtommal engedélyük van, de olyan körülmények vannak hogy az már tűrhetetlen az egész utcában.

A kedves szülők mindig beállnak a kapubeállónkba, ha szóvá tesszük akkor jön a szokásos duma: jaj csak 1 perc! Ez ugye itt 2 földes szűk utca találkozása, kertes házas övezet, jobb napokon körbeparkírozzák hencidát boncidát és mellette úgy porzik az út mint egy rallyversenyen. Eddig naponta elment itt max 10-20 autő most reggel 40 meg délután 40. A polgármester lerázott azzal hogy nincs rá uniós forrás, az igazgatónőnek meg a ház tulajdonosának (úgy bérli az iskola az épületet) jóvanezígy.

Megjegyzem, nekem már elszállt 1 winyóm meg 1 alaplapom a hülye por miatt mivel nem tudom megtenni hogy 2 hetente szétszedem az egész gépet portalanítás céljából.

Az egész iskolakert tele van rakva balesetveszélyes rögzítetlen játékokkal, mászóka, hinta stb, meg batári nagy díszkövekkel úgy hogy SNI-s gyerekek járnak ide elvileg.... namármost tegnap az egyik kölyök telibefejelte az egyik ilyen követ. Persze talpra állították a kölyköt és az iskola előtt várták a mentőt, nehogy kitudódjon mi történt.

Ma pl amikor mentem ki a kertbe, látom hogy a suliban 1 8-9 év körüli kissrác egy autógumit görget játék gyanánt....

Feljelentést ezügyben nem akarok tenni mert azért nem szeretnék a fél környékkel összeugrani mert seperc alatt kitudódna hogy én nyomtam fel őket. A szép szó nem használt eddig se. Valami ötlet?

2023. jún. 13. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz feljelentést tenni, akkor mi lenne szerinted a megoldás? Más ugyanis nincs.
2023. jún. 13. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de +40 autó reggel és délután miatti feljelentésed miatt kiröhögnek. Szinte 100% hogy nem a 2*40 autó által felkavart por miatt ment tönkre a vinyód.

A játékok elhelyezése az ő saruk. De nagyon ezzel sem tudsz mit kezdeni. Baleset lehet bárhol. Ilyenkor a szülő tehet észrevételt és nem te.

A kocsibeállódra való beállást rögzítheted kamerával. Esetleg ott patkolsz te is.

Ha nem akarsz feljelentést tenni akkor gyakorlatilag nem tudsz csinálni semmit se.

2023. jún. 13. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen alapon tennél feljelentést? Az utcát az önkormányzatnak kell aszfaltoztatni, addig is ott fognak járni a szülők autóval. A kocsibeállón kívül minden közterület, ahol parkolhatnak. Az iskola felszereltsége miatt a szülők tehetnének panaszt, de valószínűleg nincs olyan probléma, ami ezt igényelné. A por meg száll, amiatt meg senki nem felelős.
2023. jún. 13. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az autófeljáródra tehetsz ilyen felnyithatós parkolásgátlót, aztán parkolhat az anyja p...ájára.
2023. jún. 13. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:
30%
#4: Közterületre senkinek nincs joga semmiféle parkolásgátlót elhelyezni, az előtte levő ház vagy üzlet tulajdonosának sem. Ha valaki ilyet kirak, azt a hatóság állampolgári bejelentés alapján eltávolítja.
2023. jún. 13. 22:50
 6/8 A kérdező kommentje:
2-es.... félévente lapáttal szedem ki a gépház aljából a földet kb..... legutób is ki tudtam szedni lazán 1 fél marékkal.... és ez azóta van így amióta ezek itt a 60 milliós terepjáróikkal meg SUV-jaikkal randalíroznak....
2023. jún. 13. 23:46
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
6. Neked az a bajod, hogy nincs 60 milliós terepjáród, a többi ebből adódik.
2023. jún. 14. 09:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Erős túlzás ez a fél marék por a gépházban. A lakásban akkor bokáig áll a por? Zárt ablaknál és ajtónál a por nem jön be olyan mennyiségben mint ahogy meséled. Anderseni a meséd. Bögyödben van a suli és csak a kifogásokat keresed. Irigykedsz az autókra ezért a frusztrációdat egy kérdésben teszed közzé a gyakorin.

Halkan jegyzem meg hogy a porszívó csodákra képes.

2023. jún. 14. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!