Meglehet így a kettes az érettségin?
Figyelt kérdés
Esti gimibe járok, elég gyenge a színvonala, kevés anyagot adnak le, a vizsgákon csak a tételeket kérdezik vissza, sok tanár ki is megy alattuk, mert ,, hirtelen pont akkor akad dolga " így simán lehet csalni, sokan élnek is vele, néha én is. Jó jegyeim vannak, de hozzá kell tennem, hogy ez nem valós tudás, hanem puska vagy gyors magolás eredménye volt végig. 1 évem van érettségiig,ezalatt a kifejezetten erre kitalált könyvekből fel lehet készülni 0 alappal úgy, hogy elolvasom őket, vagy engedjem el? Nagyon gyenge itt az oktatás, és én is hülye voltam, hogy csak utolsó évben kezdenék el tanulni rá, az érettségit viszont a volt 12. osztályosok beszámolói alapján elég szigorúan veszik itt is. ( Bár akkor nem értem, mi értelme szó szerint a semmire is átrugdosni év végén az embereket következő osztályba - nem egy ilyen osztálytársam van - ha aztán meg mondjuk érettségin megbuktatják őket.2023. máj. 31. 18:19
1/5 anonim válasza:
A 2-est nagyon könnyű elérni józan paraszti ésszel. A nyelvi nyilván ennél nehezebb, ha 0-ról indulsz.
A korábbi érettségi feladatsorok díjmentesen elérhetőek az Oktatási Hivatal honlapján, azokat nézegetheted, és meglátod, hogy mennyit tudnál elérni rajtuk.
Matekból 25, a többiből 38 pontot kell összesen elérni a 2-eshez, illetve vizsgarészenként (írásbeli+szóbeli) legalább 12%-ot. Emiatt szóbeli elég 5-6 pontot elérni, ha amúgy megvan a 2-eshez elég pont.
2/5 anonim válasza:
Attól függ hogy középről van emeltről van-e szó.
3/5 A kérdező kommentje:
2# közép. Emeltezni csak nyelvből mernék ( még nem tudom, fogok e ) illetve annyi könnyebségem van, hogy matek helyett földrajzból megyek majd. Abból se vagyok jó, de itt sajnos csak az választható, ezért félek is a föcitől. 😅
2023. jún. 1. 17:36
4/5 anonim válasza:
Szerintem ne félj, a közepek abszolút megcsinálhatóak. A nyelv emelt neccesebb, nem tudom milyen szinten állsz belőlük vagy melyik egyetem lenne a cél. A középnél tanuld meg az anyagot (pl föci) és csinálj meg minél több feladatsort
5/5 A kérdező kommentje:
Végül mindenem 4-es lett, kivéve a történelem, az 5. :))
júl. 1. 12:59
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!