Az államilag támogatott félévek "ledolgozása" hogyan működik?
Figyelt kérdés
2023. januárjában fejeztem be a bsc-t, majd azév szeptemberében elkezdtem az msc-t, amit 2025 júniusában fejezek be. Ez tehát 7+4 félév, de mindezek előtt 1 félévet elhasználtam egy másik képzésen, amiről végül váltottam. Összesen tehát 12 államilag támogatott félévet használtam fel. Ha 2023 júliusban kezdtem dolgozni a bsc után teljes munkaidőben, és azóta is folyamatosan dolgozok, akkor pontosan mikorra "dolgozom le" az állami támogatást? Köszi!jan. 24. 13:35
1/12 anonim válasza:
Hivatalos határozatot kapsz erről,mennyit kell ledolgoznod. Úgyfélkapun fog megérkezni. Abban benne lesz napra pontosan.
2/12 anonim válasza:
Ezt most nem értem, mit szeretnél ledolgozni? Azt csak akkor kell, ha nem szerzed meg a diplomát.
5/12 anonim válasza:
Miért írok baromságokat? Én is államin végeztem szakot önköltségesen befejezve, nem kellett ledolgoznom semmit. A támogatás feltétele az, hogy megszerezze a diplomát. Ez a leírás alapján meg fog történni. Akkor kéne ledolgoznia, ha otthagyja a képzést és egy éven belül nem kezd el új képzést.
6/12 A kérdező kommentje:
2: Az államilag támogatott félévek tandíjával mindenképpen adós marad az ember az állam felé, ha felhasználja azokat. Ha megszakítja a képzést és nem kezd újba, akkor rövidtávon fizetendő vissza, ha befejezi a képzést, akkor 20 éven belül az államis félévek számával megegyező ideig kell dolgoznia Magyarországon - ha ez sem teljesül, akkor inflációkövetően visszaköveteli az állam az tandíjat.
jan. 24. 18:28
7/12 A kérdező kommentje:
Dióhéjban: Valóban, ha megszerzed a papírt, és dolgozol Magyaroszágon, akkor "nem kell visszafizetni"
jan. 24. 18:29
8/12 anonim válasza:
Ez csak akkor igaz, hogyha túlfutottál a képzési idő másfélszeresén!
9/12 anonim válasza:
Egyébként most végigolvastam a linkelt anyagot, abban semmit írnak nem arról, hogy inflációkövetően fizettetik vissza. Ez az info honnan van? Annyit írnak csak, hogy a képzés befejezését követően 20 évig "jegelnek", aztán elővesznek és megnézik ledolgoztad-e. Ha nem, AKKOR sózzák rád a visszafizetést. De hangsúlyozom ez csak akkor igaz, ha kifutottál a másfélszeres határidőből a képzés alatt. És egyébként 20 év alatt még sok minden változhat...
10/12 anonim válasza:
8. Ne hangsúlyozd ki a marhaságokat. Aki diplomát szerez, annak bizony 20 év alatt le kell itthon dolgozni a támogatott féléveket. Ez akkor is igaz, ha időre végez. Ha a képzési idő másfélszeres után szerez diplomát, akkor már eleve a túllépett időre nincs támogatás. 1 félév 150 nap a munka szempontjából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!