Itt miért pontozzák le sokan a hasznos válaszokat is?
Szerintem tök jó kezdeményezés ez az oldal, tényleg sokat lehet(ne) itt egymásnak segíteni. De baromi kiábrándító, amikor alaposan utánanézek egy kérdésnek, legjobb tudásom szerint válaszolok, részletesen elmagyarázom egy feladat megoldását (amit ugye nem 2 perc leírni) és mégis néha 20%-ra értékelik a kommentemet.
Ez egyrészt szarul esik és teljesen elveszi a kedvem a további segítségnyújtástól. Másrészt félrevezető is, hisz aki nem ért az adott témához, az a 20%-os választ talán el se olvassa, mert feltételezi, hogy az úgyse hasznos információ és ezáltal fontos részleteket hagyhat figyelmen kívül.
Természetesen én se vagyok tévedhetetlen, elfogadom ha valamiben hibáztam, de ha valaki megnyomja azt a szaros piros gomot, akkor legyen már benne annyi, hogy 2 mondatban kijavítja a hibámat, hogy tudjak belőle tanulni.
Vagy ha nincs a válaszomban hiba, akkor mégis miért kell lepontozni? Tényleg vannak annyira nyomorúságos életű emberek, akiket ez jó érzéssel tölt el? Mert más magyarázatot egyszerűen nem tudok erre találni és már erősen gondolkozom rajta, hogy törlöm a profilomat, annak ellenére is, hogy tudom mennyi embernek segítettem itt.
A legtöbb ember nem arra használja a piros vagy zöld pacsit, hogy a válasz hasznos volt-e, hanem, hogy egyetért-e. Befektetőcsávó = Dr Beles, Delphi papa stb. folyamatosan szivatják magukat azzal, hogy nagyképű válaszokat adnak, így őket azonnal lepontozza mindenki, akár igazuk van akár nem. Vannak olyanok is, mint 4-es, aki “folyton trollkodik inkább”, de a pontszáma alapján ezek szerint nem bosszantóan, nincs folyton lepontozva.
És tényleg létezik az a jelenség is, hogy ez az oldal (bár vannak itt PhD-k, egyetemi oktatók, igazgatók stb.) de mégiscsak a középszer platformja, akik középszerű véleményüknek adnak hangot a pontozással is. Ne foglalkozz velük, ilyen az élet.
Ha jó választ adsz, de valakinek nem tetszik a válaszod, akkor lepontozza, mert nem ért veled egyet.
Volt, hogy valaki nem tudott egy logartimusos feladatot és valaki rossz választ adott neki, én kijavítottam plusz elküldtem 2-3 matekos számolós oldalt (pl wolframalpha) és lepontoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!