Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miskolci Egyetem jogász...

Miskolci Egyetem jogász szakán vannak beugrókérdések vizsgákon?

Figyelt kérdés
Ha valaki esetleg nem értené, olyanra gondolok, hogy nem pusztán csak tételek vannak, hanem vagy 100-200 beugrókérdés, amiből húzni kell egyet tétel előtt, és szó szerint hibàtlanra válaszolni kell rá, mert ellenkező esetben nincs tételhúzás, és bukó a tárgy. Mennyire jellemző ez a miskolci jogi karon?

2023. máj. 24. 14:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Melyik egyetemről készülsz átmenni?😁😅
2023. máj. 25. 04:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Egyelőre jelentkezni tervezek, csak úgy tudom valamelyik egyetemeken több száz beugró van majdnem minden vizsgán, valamelyiken meg nincs. Miskolcon van ilyen?
2023. máj. 25. 06:16
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Minden egyetem minden szakán ilyenek a fő tárgyak. Amúgy ha gondot okoz a beugró, nincs keresnivalód a vizsgán.
2023. máj. 26. 11:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Mit okoskodsz? Szóval se mondtam h gondot okoz, csak nyilván nem vagyok a magam ellensége, oda megyek, ahol kevesebb a szivatás. Mit kell verni magad habzó pofával egy anonim oldalon? Te valszeg véletlen se jársz a miskolci jogra, mert látszik, hogy csak egy totál àtlagos böfögést toltál ide, érdemben nem tudtál hozzászólni. Van olyan, pl. Pesten is tudok olyan egyetemet, ahol nincs beugró, csak én nem megyek Pestre, mert messze van, meg a tandíj, utazás stb is több.

Egyebként ahol van, ott a 90%-át megvágják rajta. Én nem gOndolom, hogy 90%-nak ne lenne keresnivalója. Ez csak egy értlemetlen szivatás, ami semmilyen érdemi kompetenciát nem mér, hogy valakiből jó jogász lesz vagy sem.

Te meg csak egy anonim böfögő vagy, aki okoskodó módon fontosnak érezte ideokádni, hogy kinek hol van keresnivalója. Neked hadd ne mondjam hol. Túl vagyok már egy egyetemen, nem a noname büfészakon, majd én el tudom dönteni a jeles diplomámmal, hogy hol van keresnivalóm.

2023. máj. 26. 18:42
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem még te nem jársz egyetemre. A vizsga beugró volt a legkisebb problémánk anno. Tudod annak az az értelme, hogy ha nem tudod azt a minimumot sem, ne rabold mások idejét. De mivel egyetem közelébe se voltál még, magyarázhatom neked. Majd ha egyszer felvesznek valahova, és végig kell várnod tök alkalmatlanok vergődését, megtudod, hogy nem is rossz dolog az.
2023. máj. 27. 03:57
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

"nem vagyok a magam ellensége, oda megyek, ahol kevesebb a szivatás"

Vagyis: kevesebbet kell tudni?

"habzó pofával"- na, megérkeztünk, doktor úr/nő.

2023. máj. 27. 15:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Elmondtam te gyökér, hogy jártam egyetemre. A beugrónak nincs semmi értelme. Rohadtul nem arról szól, hogy tudja-e valaki a minimumot. Ha a szak 90%-át kivágják vizsgán, nem a 90%-al van a baj, hanem a rendszerrel. Egyetlen alapszakon sincs beugró (legalább is nem tudok róla, ha nálunk nem volt komoly egyetemen, kétlem, hogy egy vidéki noname-n lenne) jogász nyilván osztatlan, ott másabb, de ott is tudom, hogy valahol pl. egy római jog annyiból áll, hogy nézel kifele a fejedből, és az aláírást alanyi jogon megkapod, vizsgán meg 35-40 tételt megtanulsz és kész, és nem, a gyakorlatlan, mindenkinél nagyobb okos pattanásos h.lyegyerekek kényszerképzetei ellenére nem az számít, hogy mekkora szivató egyetemen végezted el, mivel a jog önképzésből, és folyamatos tanulásból, utánajárásból áll, tehát az a papír csak a jogosultság hozzá, hogy megpályázz jogi állásokat. Úgyis szakvizsga, tapasztalat, gyakorlat és folyamatos szorgalom kell hozzá, ezt kb. minden ertelmes ember beismeri, és se summa cum laude, se semmilyen sznob vagánykodás nem releváns egy normális helyen. Tehát a 6-os kérődzése pl. kicsit gyengére sikeredett, mert a kevesebb szivatás nem egyenlő a kevesebb tudással. Meg pont egy római jog meg egy filozófia stb. szivatás ad valós tudást, ne nevettess már 🤣 Ez tipik az a szint, amikor pattanásos h.lyegyerek frissen végzett jogász veri magát a summa cum laude oklevelére, közben egy iratpakolást nem lehet rábízni, mert a való életben szembesül vele, hogy a hétköznapi gyakorlati jogi munka az nem egyenlő a 2 ezer éves római joggal meg a magyar állam és jogtörténettel. 🤣 Egy közbeszerzést meg senki nem bír normálisan értelmezni, hogy mit hogy kell egybe számítani mivel stb. Szóval szerintem inkább ti nem voltatok egyetem közelében, vagy legalább is nagyon kezdők vagytok, munka világában pedig végképp nem voltatok még, különben nem itt kérődznétek, és modoroskodva pampognátok egy vadidegen anonim kérdező kérdése alatt, ahogy azt tizenévesek szokták teljesen értelmetlenül.
2023. máj. 27. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:

A római jog meg a MÁJT elsőéves tantárgyak, azokról semmilyen "pattanásos hülyegyerek" nem fogja azt gondolni, hogy olyanok mint a gyakorlati jogi munka. És nem is ezek fognak a summahoz vezetni van egy halom nehéz szigorlatos hatályos jogi tárgy (pl. nemzetközi jog, munkajog, Be., Pp.).

A beugrok között valóban vannak nagyon köcsögök, de van amiből tényleg minimumot kérdeznek. Büntetőjogbol pl Btk. tenyallasokat kérdeznek, a törvény szövegnél alapabb tudas jogi szakon kb nincs.

2023. máj. 30. 03:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Polgáriból volt beugró, Római jogból, Kereskedelmi jogból, meg Alkotmányjogból, nálunk a Miskolci jogi karon.

Polgáriból kifejezetten f@szok tudtak lenni a beugróknál..........bár az alkotmányjog is megérte a pénzét.

Most így hirtelen ezekre emlékszem.... A vizsga akkor kezdődhetett meg, ha a beugrók mentek.

Sok félévismétlés is lett emiatt.....főleg Kerjogból.

(Isten áldja Miskolcziné Harsányi Gyöngyi tanárnőt!)

2023. jún. 1. 18:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, hogy a kérdésre válaszoltál elsőként itt a válaszolók közt. Tematika bezzeg mélyen hallgat róla, hogy beugrók vannak, valahogy nem találtam erről infót a számonkérés leírásánál, más karok tematikájánál részletesen kiírja azt is kb, hogy mikor lehet pislogni vizsgán....
2023. jún. 2. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!