Mennyivel volt nehezebb a jogi szakvizsga mint a jogász záróvizsga/alapvizsgák?
Figyelt kérdés
Főleg azoknak a véleményére vagyok kiváncsi akik az új rendszerben 2014 után szakvizsgáztak.2023. ápr. 21. 16:22
1/3 anonim válasza:
Én ugyan még nem tartok ott, de eddig mindenki azt mondta, hogy sokkal nehezebb. Feltételezem, hogy a ZV-hez hasonlóan ott is legalább annyi múlik a bizottságon és a húzott tételen, mint a tudásodon.
3/3 anonim válasza:
Hogyne lenne!!!!
Eleve a záróvizsgára nem kell az eljárásjog és a végrehajtás.
Szakvizsgára ezeken kívül még a joggyakorlat is kell.
Egyébként a szakvizsgára a legtöbb az Alkotmányjog - Közigjog - Munkajog - EU jog - os "csomag", főleg, ha nem ilyen területen dolgozott valaki.
Én büntetős voltam, így velem ennél a szakvizsga résznél kifejezetten bunkók is voltak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!