Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemre mennyire szükséges...

Egyetemre mennyire szükséges egy laptop?

Figyelt kérdés
Több embertől is hallottam hogy oda szükséges. Igaz ez? Okostelefon nem elég?
2023. máj. 8. 23:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10. Van asztali gépem. Csak ugye napi szinten több mint egy órát fogok utazni oda-vissza, ezt a az idősávot meg hatékonyan szeretném eltölteni.
2023. máj. 9. 13:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Várj már. Az eredeti kérdés az volt, hogy szükséges-e laptop az egyetemre. Igen, szükséges vagy az, vagy egy asztali számítógép. De nyilván azokat a feladatokat, amiket ezen kell megcsinálni, azt nem a buszon ülve csinálnád. Oda nem kell laptop, ahogy valószínűleg az egyetemi órákra se kell. Arra tökéletesen alkalmas az is, ha egy táblagépet olvasol, füzetet vagy kinyomtatott jegyzetet.
2023. máj. 9. 13:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az úgy oké. Akkor nem kell laptop
2023. máj. 9. 14:21
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha van asztali géped, akkor felesleges még egy laptop is. Írtad, hogy van tableted, az teljesen jó arra, hogy tudd cipelni magaddal, laptop nem szükséges pluszban.
2023. máj. 9. 16:44
 15/16 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2023. máj. 9. 16:49
 16/16 anonim ***** válasza:

"Nem egy olcsó mulatság." - hát egyetemistaként semmi sem az... :D a psz szakot pont nem tudom, de nekem speciel rengeteg dolgot kellett megvenni az egyetemhez, úgyhogy ezekre a plusz költségekre fel kell készülni, jegyzetekkel meg könyvekkel boltolni kell. De 100-150.000 forint környékén már jó gépeket lehet venni.

Az 1 órás buszutakat meg inkább használd evésre, alvásra, stb... - tanács egy harmadévestől. Viszont! Hasonló cipőben vagyok mint te ilyen téren.

Tablet + billentyűzet kombóval én nagyon jól elvagyok, a kiadott ppt-re tollal jegyzetelek, szünetben, vagy ugyanígy utazás közben meg billenytűzettel elkezdem írni a tételeket. Word-ot viszi (ilyen mini verzióban, tehát minden formázási lehetőségre nincs mód), ott írom, majd feltöltöm OneDrive-ra (vagy eleve ott írom meg), aztán otthon gépen folytatom, vagy a végső formázást ott készítem el. Szóval ez járható, biokémia kollokvium tételeimnek 80%-a a buszon íródott...

Otthon mindenképp legyen asztali gép, vagy egy laptop, amin tárolod a dolgokat, meg amin dolgozol, (PSZ-n azért kell egy jó excel-ismeret, az meg szintén tableten nem működik jól), egyetemre, meg utazás közben tablet-kombó bőven elég, szinte teljesen kiváltja ilyen szempontból a laptopot (+ sokkal könnyebb, kisebb helen elfér, stb.)

2023. máj. 9. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!