Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi szövegértésnél...

Érettségi szövegértésnél lehet használni színes szövegkiemelőt a szövegben?

Figyelt kérdés

2023. máj. 7. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Igen.
2023. máj. 7. 15:50
 2/12 anonim ***** válasza:
6%
Nem. Kék és fekete toll használata engedélyezett és van ahol ceruza (pl: matek esetében), aláhúzni lehet.
2023. máj. 7. 15:50
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
A kék vagy fekete tollal írott válaszokat fogják csak figyelembe venni. De attól még használhat szövegkiemelőt, hogy a saját dolgát megkönnyítse. A választ nyilván nem azzal fogja végül megadni. Ahogy bevihet magával vizet meg valószínűleg akár plüssmacit is a terembe, vihet szövegkiemelőt is. És használhatja is, mint a ceruzát - csak ugyanúgy nem fognak pontot adni arra, amit szövegkiemelővel ír, mint arra, amit ceruzával.
2023. máj. 7. 15:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2023. máj. 7. 16:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát pont a 0%-os válaszadónak lett igaza, nem lehet használni szövegkiemelőt, csak ceruzával vagy tollal szabad aláhúzni. Gondoltam ezt itt hagyom azoknak, akik ősszel, vagy jövőre érettségiznek, és bennük is felmerül ez a kérdés. :D
2023. máj. 8. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha nem kérdeztél volna rá, simán hagyták volna, észre se vették volna. :)
2023. máj. 8. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Én mondtam. Ez nem szivárvány festés, ezért nem kell random lepontozgatni, olyat aki ezzel tisztában van.
2023. máj. 8. 21:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor se hagyták volna, ha nem kérdezek rá, mert más próbálkozott, de rászóltak. Illetve van olyan tanár, aki a beadáskor is belelapoz, és az érettségi szerintem eleve nem az az alkalom, amikor érdemes bármi nem megengedett dologgal sunnyogni. Ettől függetlenül persze jó lenne, ha kicsit rugalmasabbak lennének a szabályok, mert a színkódolás egy hasznos dolog tud lenni. :D
2023. máj. 9. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor se hagyták volna, ha nem kérdezek rá, mert más próbálkozott, de rászóltak.

Szóval tényleg rákérdeztél? :D

Nem kellett volna rákérdezni, ha odafigyelsz, mert benne volt a tájékoztatóban, amit a tanár felolvasott, hogy nem szabad használni szövegkiemelőt. :)

Tavaly meg előtte még nem volt benne, ez valami új.

"Illetve van olyan tanár, aki a beadáskor is belelapoz"

Annak a tanárnak, akinek a vizsgázó beadja, kötelessége végiglapoznia minden beadott feladatlapot.

"persze jó lenne, ha kicsit rugalmasabbak lennének a szabályok, mert a színkódolás egy hasznos dolog tud lenni. :D"

Gondolj bele: mi van, ha valaki nem is direkt csinálja, hanem csak véletlenül épp nem figyelt oda akkor, amikor elhangzott, hogy nem szabad szövegkiemelőt használni (mint ahogy ezek szerint te sem figyeltél oda, amikor felolvasták :) ), ő meg használt, úgy adja be a feladatlapot? Akkor azt már nem lehet visszacsinálni: ott van benne kiszínezve ez-az. A dolgozatát ugyanúgy be fogják szedni tőle, mint a többiektől, és megy a javítótanárhoz. A javítási útmutatóban meg nincs egy szó se a szövegkiemelőről (most néztem meg a tegnapi emelt meg középszintű útmutatót is). Úgyhogy csak saját magával szúrt volna ki, ha nem használja, amikor az neki igenis segítség, semmiféle hátránya nem származhat belőle.

Szóval aki tisztában van a szabályokkal, annak neki, sajátmagának van lehetősége annyi rugalmasságra, mint amennyit ő várna el a rendszertől. :)

2023. máj. 9. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy miért kell felülbírálni azt, amit nem lehet. Ennyi. Hivatalos irat az érettségi feladatlap, ezért van meghatározva. Ez az oka. Egy szerződés eredeti változatában sem kezdsz el színezgetni, hiába buzdítod itt őt arra, hogy csinálja sutyiban.
2023. máj. 9. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!