Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 75%-os érettségi szövegértés...

75%-os érettségi szövegértés gyengének minősül?

Figyelt kérdés
Akárhogy próbálkozok, max 30 pontot érek el a szövegértési résznél. Érvelni és novellát elemezni jól tudok, általában azok 80% felett sikerülnek. Jövőre érettségizek, ötös vizsgára hajtok + valószínű, hogy szeptemberben jelentkezhetek az OKTV-re.

2022. júl. 30. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

Dehogy gyenge.

Amikor én gyakorolgattam itthon ugyanez volt, hogy 25 pontnál nem bírtam többet összeszedni, élesben meg nagyon jól sikerült.

Igaz, nekem nem lett ötös de nem is hajtottam arra. 4es lett. Szerintem neked simán meglesz az ötös, nem kell félned.

2022. júl. 30. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:
43%

Nem gyenge, de nem is jó.

A szövegértés tényleg annyi, hogy ott egy szöveg, olvasd el, dolgozd fel, válaszolj a kérdésekre. Ehhez sem tudás, csak képesség kell.

Gyakorolni kellene minél többet.

2022. júl. 30. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

#2 Ne vedd már el a kedvét.

A gyakorló könyvekben sokkal nehezebb szövegértési feladatokat állítanak össze mint amit élesben kapni fog.

2022. júl. 30. 12:06
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

3

Nem ez a helyes tanács. Feszüljön ra, másképpen nem lehet jó eredmenyt elérni. Nehéz, nagy szenvedés a tudas megszerzése, képességek fejlesztése, de megéri.

2022. júl. 30. 12:17
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Igen, elég gyenge!
2022. júl. 30. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
#4 Attól nem lesz jobb, hogy ráfeszül.
2022. júl. 30. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Sztem annyira nem rossz
2022. júl. 30. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Lesz az jobb is, ne aggód túl. A középszintű érettségi egy vicc, de tényleg. Élesben jobban fog menni.
2022. júl. 30. 14:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Még bőven van időd gyakorolni, nem kell aggódni. Az nem segít, ha rágörcsölsz. Én esetleg azt tanácsolnám, hogy ne kapkodj. Időnként csinálj egy ébresztőórás riasztást az időlimithez, hogy gyakorold az időre való megoldásokat, máskor viszont ne az időn görcsölj, hanem csak kezdd el, és befejezed, amikor biztosan végeztél. Az érettségi jegyét összesítve a többi rész együtt adja meg, én a helyedben egy komplex írásbelivel nézném meg, hogy mennyit ér. Esetleg töltsd ki néhányat komplex magyar érettségit, novellaelemzéssel meg mindennel együtt, és add oda év elején a tanárodnak, hogy lenne-e kedves lepontozni (add oda neki a megoldókulcsot is, ne neki kelljen levadásznia). Csak azért, mert míg a szövegértésnél megvan egyértelműen a kérdés-válasz, addig a többi kreatív fogalmazós feladatnál elég szubjektív az értékelés, azt önmagának az ember nem tudja nagyon lepontozni.
2022. júl. 30. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
8. vagyok. Jaj, most nézem, aggód, egy d-vel. Elnézést.
2022. júl. 30. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!