Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 40 felett el lehet helyezkedni...

40 felett el lehet helyezkedni Biológia diplomával külföldön?

Figyelt kérdés
Most vagyok 39 éves. 40 évesen kezdeném az egyetemet, mert érdekel a Biológia, mindig is érdekelt. Van már egy Kertész technikusim és 7-8 év munkatapasztalatom, talán az is segít a felvételnél. Szóval arra gondoltam tanulnék biológiát és külföldön elhelyezkednék Erasmus-al vagy az nélkül gyakorlati munkára esetleg, aztán elfelejtenék hazajönni Hungarisztánba. :) Vagy ha végzek a szakkal akkor rendes munkára jelentkeznék valahova. Ha meg nagyon jól megy a dolog még a mester szakkal is megpróbálkoznék.

2023. ápr. 22. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az Erasmus-szal csak az a baj, hogy nem lehet csak úgy külföldön kint maradni.

Biológia alapszakkal pedig elég nehézkes a munkakeresés, de még mesterszakkal is.

Kertészmérnöki nem jöhet szóba? Azzal sokkal nagyobb labdába tudnál rúgni, ha nem elsődlegesen a kutatás a cél.

2023. ápr. 23. 19:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam én is a kertészmérnökire, csak olyan szakot szeretnék választani, amivel szívesebben tanulnék tovább mester szakon. Jelenleg a Történelem alapszak 4. félévét tolom és menet közbe jöttem rá, hogy nem valószínű hogy el fogok tudni helyezkedni vele, ahhoz kéne még a mester szak is. Viszont nem szeretnék ezzel mesterre tovább menni. Ugyanígy vagyok a kertész mérnökivel. Néztem a biológia szak tanterveit és az jobban tetszik. Mondjuk az is igaz, hogy ha a kinti elhelyezkedés a fő cél, akkor tényleg a kertészmérnöki lenne a legjobb választás.
2023. ápr. 25. 08:33
 3/6 anonim ***** válasza:
12%
40 évesen azt se tudod mit akarsz. Esélytelen.
2023. máj. 4. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk biológusi képzettséggel szerintem vízgazdálkodásnál, agrárban el tudnál helyezkedni külföldön is.
2023. máj. 5. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Elég optimista feltételezés, hogy bejutsz ÉS elvégzed. ;) És am nem túl piacképes a kutatói diploma 40 felett 0 publikációval phd (doktori) nélkül.
2023. júl. 2. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, amit az erasmusról írtál, az meg zöldség. Erasmussal nem dolgozhatsz és nem is nyilvánvaló, hogy megakapod, ha megpályázod. Legalábbis az eltén nem volt az. Magabiztos nyelvtudás nélkül meg különösen nehéz külföldön az élet. A te korosztályod pedig nem a language skilljéről híres. A biosz volt am az elte ttk-n a legnehezebb szak. Esetleg a kémia ért fel hozzá. Szerencsére én egyik se vtam, én másféle diplomát szerezem, de rengeteg ismerősöm volt a szakról.
2023. júl. 2. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!