Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogász diplomával külföldön...

Jogász diplomával külföldön is el lehet helyezkedni, vagy kitörölhetem vele a fenekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyre rosszabb a helyzet itt Magyarországon, jogász tanulmányokat folytatok, de csak 1 éve, azon gondolkodom, ha itt nagy balhék lesznek kis hazánkban, vajon mennyire van esélyem külföldön elhelyezkedni ilyen diplomával?

Ha semennyire, akkor még inkább most váltok.

2015. jan. 13. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Háát, a jogász diploma sajnos pont egy olyan dolog, ami országspecifikus, tehát te a magyar törvényeket tanulod, Angliában viszont lehet, tök máshogy működnek a dolgok. De szerintem ne hamarkodd el a váltást, aludj még rá egy kicsit.
2015. jan. 13. 16:51
 2/3 anonim válasza:
El lehet helyezkedni magyar diplomával is, csak sokkal kevesebb területen tudsz majd érvényesülni. Pl. dolgozhatsz majd nemzetközi/uniós jogászként vagy banknál jogtanácsosként.
2015. jan. 14. 08:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Servus kedves Kolléga! :D

Én is egy éve kezdtem, eddig arra jöttem rá, hogy Magyarország a Jogászok és a nyugdíjasok országa! Ezt a szakot nem szabad abba hagyni, mert ez a jolly joker diploma, nagyon jól konvertálható. Nem tudom Te mennyi érzed de én addig jutottam, hogy erről a "szekérről" nem szabad leesni, még ha egy újjal lógsz rajta akkor sem!

2015. jan. 14. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!