Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségire tanulás 1 hónap...

Érettségire tanulás 1 hónap alatt?

Figyelt kérdés
Szerintetek ha ma kezdek el tanulni az idei érettségire, akkor van esélyem levizsgázni? Nem voltam sosem rosszabb tanuló.

2023. ápr. 13. 20:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként emelt földrajzra 1 hónapot szántam anno, 70% lett. Szóval az 5-ös válaszoló téved.
2023. ápr. 14. 00:06
 12/18 anonim ***** válasza:
De nem tudjuk milyen érzéked van a föcihez, se semmit rólad. Akkor ennyi erővel ha egy matekzseni megtanul 2 nap alatt jól differenciálegyenleteket oldani magas szinten, mindenki képes rá? Ma22:31 es komemntemet miért kellett lepontozni? Mármint tegnap 22:31 es kommentemet miért kellett.
2023. ápr. 14. 00:21
 13/18 anonim ***** válasza:
12. Tisztasor. Pont ezért reflektáltam az 5-ös kommentjére. Ezt írta, "emeltről ne is álmodj".
2023. ápr. 14. 00:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem derül ki, hogy melyik emeltre gondol.
2023. ápr. 14. 00:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Középszintő érettségi 3-4esre meg lehet írni úgy, hogy gimiben 2-esekkel bukdácsoltál végig. Kíváncsiságból 9.-esként megírtam minden tantárgyból a tavalyi teszteket, egyiken épp csak átmentem, többin 3-4 essel. 3-mas tanuló vagyok és van amit még nem is tanultunk, úgyhogy ne izgulj.
2023. ápr. 14. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is sokáig halogattam. De ha odateszed magad meg lehet csinálni.

Én matekból mindig 3-as 4-es szinten álltam, érettségire annyit készültem, hogy megoldottam 3-4 feladatsort. Függvénytablázat segítségével sikerült majdnem ötösre megírnom.

Magyarra semmit se tanultam, csak megnéztem 3 feladatsor műelemezésének a megoldókulcsát. A másik része szövegértés, a lényeg, hogy értelmezve olvass. Ráadásul a feladatoknál írják, hogy melyik bekezdésben találod a megoldást. Ez hatásos "tanulás" módszer szerintem a felkészülésre.

Törire szerintem hasznos ha jól megtanulod a szóbeli tételeket.

A nyelvről nehéz nyilatkozni. Ez függ a nyelvérzékedtől és, hogy mennyit foglalkoztál vele az évek során. Ha mindig is jól ment akkor ez az a tárgy, amitől a legkevésbbé kell felned. Pár feladatsort gyakorolj át. Felkészüléshez ajánlani tudom az Oxford kiadónak a bordó színű angol nyelvtan középszint tankönyvét, szóbelihez pedig a "színes kérdések és válaszok angol nyelvből" b2-es könyvét. Én ebből készültem, bár középhez elméletileg elég a b1-es tudás is.

Ha mostnoda teszed magad és tanulsz ahogy az időd engedi szerintem simán össze tudsz hozni 4-es -5-ös szintű érettségiket mindenből.

Jó felkészülést kívánok!

2023. ápr. 17. 00:41
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok, aki írta, hogy az emeltről ne is álmodjon.

Nagy általánosságban emeltre nem lehet 1-2 hónap alatt félkészülni, még ha órakat is tanul az illető. Viszont vannak esetek, amikor ez igaz is lehet.

11-es írtad, hogy 70%-ra megírtad a földrajz emeltet, 1 hónap rászánásával. Kétség kívül, ügyes vagy! Viszont aki nem volt 4 év alatt penge, vagy minimum erős 4-es földrajzból, kevés az esély arra, hogy ugyanúgy megírja 1 hónap zanulással 70%-ra, emelt szinten. De vannak például brutál nehéz tantárgyak, mint a fizika, vagy a kémia, vagy éppen a matematika. Na, ezekre már-már hogy 2 évet kell készülni, ha valaki emeltezni akar ezekből.

2023. ápr. 17. 20:50
 18/18 anonim ***** válasza:
*tanulással
2023. ápr. 17. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!