Érettségire tanulás 1 hónap alatt?
Én is sokáig halogattam. De ha odateszed magad meg lehet csinálni.
Én matekból mindig 3-as 4-es szinten álltam, érettségire annyit készültem, hogy megoldottam 3-4 feladatsort. Függvénytablázat segítségével sikerült majdnem ötösre megírnom.
Magyarra semmit se tanultam, csak megnéztem 3 feladatsor műelemezésének a megoldókulcsát. A másik része szövegértés, a lényeg, hogy értelmezve olvass. Ráadásul a feladatoknál írják, hogy melyik bekezdésben találod a megoldást. Ez hatásos "tanulás" módszer szerintem a felkészülésre.
Törire szerintem hasznos ha jól megtanulod a szóbeli tételeket.
A nyelvről nehéz nyilatkozni. Ez függ a nyelvérzékedtől és, hogy mennyit foglalkoztál vele az évek során. Ha mindig is jól ment akkor ez az a tárgy, amitől a legkevésbbé kell felned. Pár feladatsort gyakorolj át. Felkészüléshez ajánlani tudom az Oxford kiadónak a bordó színű angol nyelvtan középszint tankönyvét, szóbelihez pedig a "színes kérdések és válaszok angol nyelvből" b2-es könyvét. Én ebből készültem, bár középhez elméletileg elég a b1-es tudás is.
Ha mostnoda teszed magad és tanulsz ahogy az időd engedi szerintem simán össze tudsz hozni 4-es -5-ös szintű érettségiket mindenből.
Jó felkészülést kívánok!
5-ös vagyok, aki írta, hogy az emeltről ne is álmodjon.
Nagy általánosságban emeltre nem lehet 1-2 hónap alatt félkészülni, még ha órakat is tanul az illető. Viszont vannak esetek, amikor ez igaz is lehet.
11-es írtad, hogy 70%-ra megírtad a földrajz emeltet, 1 hónap rászánásával. Kétség kívül, ügyes vagy! Viszont aki nem volt 4 év alatt penge, vagy minimum erős 4-es földrajzból, kevés az esély arra, hogy ugyanúgy megírja 1 hónap zanulással 70%-ra, emelt szinten. De vannak például brutál nehéz tantárgyak, mint a fizika, vagy a kémia, vagy éppen a matematika. Na, ezekre már-már hogy 2 évet kell készülni, ha valaki emeltezni akar ezekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!