3 hónap alatt fel lehet készülni emelt töri érettségire?
Hát, attól függ, milyen vagy amúgy töriből. Ha jó jegyeid vannak, akkor azért lehet esélyed, mert végülis olyan dolgokat kérdeznek az emelten, amik egy összetettebb témazáróban is lehetnének. Tehát ha nagyjából a fejedben vannak a dolgok, csak picit fel kell frissíteni az anyagot, akkor azt meg lehet tenni három hónap alatt.
De ha nincsenek jó jegyeid vagy tényleg a "nulláról kezded", akkor engedd el. Nem túl bonyolult azért egy töri emelt, de összességében nagy az anyag, és ha nem tudsz semmit az olyan témákról, amik emelt szinten előfordulnak (pl. USA létrejötte, napóleoni háborúk, magyar reformáció), akkor azt nem fogod mind rendesen megtanulni 3 hónap alatt. Nem azt mondom, hogy ez esetben megbuknál, de nem hiszem, hogy olyan eredményt érnél el, amilyet szeretnél.
Én két évig jártam faktra, így viszonylag kényelmesen fel tudtunk készülni az érettségire. De így is volt, hogy azt éreztem, hogy egyes témákat nem tudok kellően részletesen. Szerencsére az írásbelin és a szóbelin sem jöttek ezek velem szembe, de sem most, sem akkor nem tudtam volna mondani semmi értelmeset pl. az indiai gyarmati rendszer felbomlásáról.
Volt egy ismerősöm, aki ahogy ő fogalmazott 0 tudással elment emelt történelem érettségire, ami 4p% lett neki. (kovid időszakban a szóbelit megúszta).
Ha nagyjából most 2,3 hónappal vizsga előtt kezded a félkészülést, úgy, hogy nem tudod hol az anyag eleje-vége, szerintem még NEM ESÉLYTELEN 45%-ot elérni.
Többet sem lehetetlen, ha valóban alapos vagy, minden nap odateszed magad, folyamatosan ismételsz úgy, hogy az nem megy az új témakörök átvételének a rovására. Az első részben nagyon sokat hozzátesz a gyakorlat, azt ne halogasd! A második részben érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megoldókulcsra! Én is emelt szintűztem, a komplex esszé jó lett, de mivel időre nem gyakoroltam, a rövidet és a hosszút elkapkodtam. Konkrétan csak a forrásokat elemeztem, és így elértem 25 pontot az ötvenből. Ebből csak azt szerettem volna kihozni, hogy megbukni semmiképp nem fogsz, még ha úgy is érzed, hogy semmit nem tudsz! 12%-ot kell a két részben teljesíteni, hogy átmenj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!