Nincs meg a közöségi szolgálatom és most érettsegizek. Mit tehetek?
Van olyan lehetőségem,hogy megoldja az a hely, ahol végzem a közöségit és így mehetek érettségire.
De félek az érettségitől. Elégtelen lett a kiséretségim és valószínű a valódi is az lesz, mert nem a tanulással vagyok nagyrészt elfoglalva.
Arra gondoltam,hogy inkabb elsem megyek az érettségire és majd leteszem estin. Így nem az lesz bennem,hogy megbuktam és hülye vagyok. Mert ha elmegyek és netán megbuknék akkor az rosszabb, mintha meg sem próbáltam volna.
Szerintetek?
Ne szorakozzal mar, erettsegin szinte mindenkit atrugdosnak. Menj el. Ha nem adsz neki eselyt, akkor egy eletre banni fogod, hogy meg ez se ment.
Ha esetleg megbuksz, akkor megbuksz, de oktoberben ujra probalhatod.
Amugy eddig megis mivel foglalkoztal? Nem lehetett volna csak ezt az utolso 2-3 honapot egy piciket meghuzni? Es akkor nem itt tartanal.
De meg van par heted. Tessek egy piciket tanulni, ne legyel mar ennyire lusta.
A kisérettségin is megbuktam. Ezért félek a valóditól. Rossz érzes bukni, úgy hogy szorgalmas, jó tanulo voltam az utobbi 2 évet leszámítva.
Mert elkezdtem dolgozni és más lett a világnézetem. Azt gondoltam,h nem fontos az érettségi papír és hanyagoltam ez egészet. Inkább kiéltem a fiatal életem. Dolgoztam, aludtam, terveztem a jövőm (lettem 3 szakmát) és a párommal voltam.
Úgy voltam/vagyok vele, h nem akarok azért stresszelni, és hanyagolni a jó életem, hogy a végen úgyis megbukjak. Mert hiába tanultam eddig is sokat, sosem sikerült jól.
De mind ezt megbántam és ha nem sikerül az érettsegi, attól félek, h elveszi a kedvem mindentől amit szeretek. Pl szeretek olvasni, amit az ált. iskolás magyar tanáromnak köszönhetek. Azért kezdtem el olvasni, hogy okosabb legyek vagy vmi hasonló.
De ha leteném jövőre az érettségit, arra már biztos készülnék. Hisz azért nekem is fontos hogy meglegyen
De még mindig az a helyzet, hogy ha évvégén nem buksz meg, akkor mehetsz érettségire, és csak abból mész még egyszer, ami nem sikerült. Szóval esti gimi nem lesz.
Ezért is baromság egyáltalán nem elmenni: sokkal egyszerűbb úgy készülni, hogy tudod, mire számíts, ráadásul lehet, hogy nem is kell minden tárgyból készülni. Ha most nem mész, erős lesz a kísértés, hogy legközelebb se menj.
De rossz érzes megbukni... vagy miért ne legyen az, ha nem sikerü?
Felnőtt képzésen tettem le a 3 szakmám
Semmi baj kerdezo, ilyen mentalitassal soha nem lesz erettsegid. Ha te enelkul is jol elvagy, allitasod szerint igen, hat akkor ennyi.
Igazabol nem kotelezo, habar a mai vilagban gaz szerintem, ha ennyi se megy. Az erettsegin mindenkit atrugdosnak, csak tenyleg kene egy picit tanulni siras helyett.
De a lustasagon es a kepzelt felelmeiden sajnos rajtad kivul mas nem tud segiteni.
Amugy meg kit erdekel, ha megbuksz. Van potvizsga, mesz arra. Semmi jelentosege a bukasnak ebben az esetben, illetve max annyi, hogy anyagi vonzata van, mert a poterettsegi plusz penz.
De amugy meg a kutya nem kerdezi meg, hogy hanyas lett es buktal-e. Munkaltatot se ez erdekli, csak maga a papir.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!