Lana125 kérdése:
Lehet-e kollégiumban kétágyas szobában egyedül lakni? (Debreceni Egyetem)
Figyelt kérdés
Debrecenbe adtam be a jelentkezésem, kollégiumba szeretnék lakni, viszont mindenképp egy szobában egyedül. Lehetséges-e hogy kifizetem mindkét férőhelyet a szobában és így egyedül lakhatok ott. Nagyon sok, több száz oldalas egyetemi szabályzatot átböngésztem már, de semmi erre vonatkozó infót nem találok. Ha van tapasztalatotok, légyszi írjatok :)2023. ápr. 6. 00:04
1/11 anonim válasza:
Tekintettel arra, hogy a legtöbb egyetemen viszonylag nehéz bejutni a kollégiumba (magyarul: sok embert elutasítanak), nem tartom valószínűnek, hogy csak mert nem akarsz máshoz alkalmazkodni, elveheted mástól a helyet
2/11 anonim válasza:
Ezt legfeljebb csak úgy lehet elintézni, hogy valaki olyannal költözöl össze, akinek van kollégiumi helye vagy megadnák neki ha igényelne, de ott lakni nem akar.
3/11 anonim válasza:
2-es!
A kollégiumi gondnokság azt kiszúrja.
Aki elfoglal egy kollégiumi helyet, de nem használja, az rászorulótól csalással veszi el. Aljasság, és remélem, vannak rá szankciók.
Ha pedig némi pénzt is kér cserébe a szobatárstól azért, mert egyedül hagyja, akkor bűncselekményt követ el.
4/11 anonim válasza:
Ha képes és hajlandó vagy többlet költséget fizetni azért, hogy egyedül lakj egy szobában, miért nem mész albérletbe, ahol kiveszel egy szobát?
5/11 anonim válasza:
Szinte kizárt! Így is alig férünk el! Majd kisorsolnak melléd valakit.
6/11 anonim válasza:
Nem.
Te hiába fizeted ki a kolidíjat akkor sem lehet. A kollégiumi térítési díj nem a valós költség.
Esetleg elmehetsz magánkollégiumba ahol kb 100 ezerért lehetsz egyedül.
7/11 Metionin válasza:
Nem lehet. 8 évig voltam kolis Debrecenben. Ha egyedül vagy, mert nincs épp szobatársad, akkor ha valaki év közben jön, melléd rakják vagy ha valahonnan elmegy egy ember, összeköltöztetik azokat, akik egyedül maradtak.
8/11 anonim válasza:
Erre találták ki az albérletet!
Ott akár palotát is kivehetsz, ha van pénzed - de a kollégium az más, és nagyon is jó ahogy van!
És abban meg ne légy biztos, hogy a koliba felvesznek!
9/11 NTBS válasza:
Anno a Campus Hotelben, ami a Hódos mellett van volt néhány egyágyas szoba. Igaz drágább volt.
10/11 anonim válasza:
Nincs lehetőség ilyenre, ha üres az egyik hely a szobába, akkor az újonnan érkezőket oda fogják beosztani. Vannak egyágyas szobák, viszont körülbelül annyiba kerülne, mintha albérletbe egy szobát bérelnél. Úgy tudom, hogy ezeket a szobákat pedig csak tanulmányi átlag alapján lehet megpályázni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!