Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lusta diákot megalázni kell...

Lusta diákot megalázni kell vagy motiválni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 29. 04:30
A kérdező szavazást indított:
megalázni
motiválni
19 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Egyértelműen megalázni! Az ilyet mivel tudod motiválni? Pont azért lusta, mert megvan a motivációja a lustulásra! Itt értve ezalatt telefonnyomkodás, számítógépes játékok, chatelés stb... Az ilyen kőkeményen meg kell alázni, nem egyszer, abból tanul!
2023. márc. 29. 05:48
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Megalazni nem kell, de "tutujgazni" sem! Még kell tanítani, hogy a tetteinek kovetkezmenyei vannak, és a feladatait el kell végezni tisztességesen akkor is, ha nincs kedve hozzá.
2023. márc. 29. 07:17
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Azzal nem fogsz semmit elérni, ha megalázod, csak azt, hogy traumának fogja megélni. A miérteket fontos szerintem elmagyarázni, hogy miért nem jó, ha lusta, mik lehetnek a következményei, teljesen normálisan el lehet ezeket mondani egy gyereknek.
2023. márc. 29. 07:27
 4/9 NTBS ***** válasza:
92%
Motiválni kellene, csak nem lehet őket. Egy tanár.
2023. márc. 29. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
A gyerekek motiválása szépen hangzik. De sajnos nem mindenkit lehet motiválni.
2023. márc. 29. 11:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok tanár De azt hinném hogy a megalázásávak a későbbi továbbtanulási lehetőséget vesszük el tőle úgy hogy erre veszti el végképp a motivációját.

Lehet túl nagy elképzelés De én azt hinném hogy bármit is teszünk vele az hogy kéne tenni hogy akkor is hasson ha mi már nem vagyunk ott.

A megalázás pedig olyankor már nem hat legfeljebb ellenkező irányba.

De mondom én csak gondolkozok a témáról miközben ténylegesen nem értek hozzá.

2023. márc. 31. 02:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Természetesen nem megalázni, de helyette senki sem fogja őt szorgalmassá tenni. A tököm tele a demotivált, energiátlan emberekből. Mindig kívülről várják, h valaki felélessze őket. Rázzák fel saját magukat. És ne kívülről várják a szórakoztatást
2023. ápr. 5. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha tanárként kérdezed, akkor nyilván motiválni. Ha a haverjaként, akkor akár meg is alázhatod, he neked ettől jobb. Amúgy nem hiszem, hogy bármelyik is sokat segítene a dolgon. Sokan adott életkorban rendkívül lusták és nem szeretnek tanulni. Ettől még bármi lehet belőlük, he azt elnövik.
2023. ápr. 6. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Én csak a saját példámat szoktam felhozni. Minden adott volt a tanuláshoz, de nem éltem vele. Aztán rá kellett jönnöm, hogy megfelelő végzettség hiányában soha nem lesz normális munkahelyem. Munka mellett, estin tanultam, rohadt fárasztó volt, és mindent jóval később tudtam csak elérni. A lustaság csúnyán megbosszulta magát.

N

2023. ápr. 7. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!