Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez a jövőben változhat?

Ez a jövőben változhat?

Figyelt kérdés
17 vagyok és kitűztem magam elé elég sok célt, viszont még nem igazán tudom hogy mit szeretnék dolgozni. Érdekel a programozás és már most tanulok 2 Java és Python nyelven viszont nem tudom hogy Magyarországon tudok-e majd egy jól fizető állást szerezni valahol ami nem Budapest. Nem fogom részletezni én nem szeretnék Budapesten dolgozni,viszont Pécs az elég vonzó számomra és közel is van hozzám. PTE-n programtervező informatikusnak szeretnék jelentkezni,de elég sok helyen írják hogy az ilyen típusú munkát csak Budapesten fizetik meg. Viszont és szeretek programozni és informatikával foglalkozni de emellett nekem a pénz a 2. szempont. Az érdekelne,hogy szerintetek 6 év múlva fog fejlődni annyit Pécs hogy ott is nagyobb szükség legyen az ilyen szakemberekre és meg is fizessék őket? Tisztában vagyok vele,hogy senki se lát jövőbe de valaki nálam idősebb vagy nagyobb tapasztalattal rendelkező,esetleg Pécsre jobban rálátó jóember kisegíthetne. Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!

2023. márc. 27. 17:20
 1/2 anonim ***** válasza:

"Az érdekelne,hogy szerintetek 6 év múlva fog fejlődni annyit Pécs hogy ott is nagyobb szükség legyen az ilyen szakemberekre és meg is fizessék őket?"

26 éve Pécsett élek[1], de most már elhagyni készülöm a várost családostól. Lehet, hogy tévedek, de ahogy én érzékelem, ez a hely csak egyre lejjebb és lejjebb csúszik (vagy inkább zuhan, szakadéknak, hátszéllel), s nem látom semmi jelét annak, hogy ez a trend fordulni készülne.

1.: Anno itt végeztem az egyetemet, majd utána itt toltam végig a PhD - t is (ráadásul a megélhetésem nagyobbik részére programozással kapcsolatos munkából teszek szert).

2023. márc. 28. 10:43
 2/2 anonim válasza:

Nos, semmit nem lehet biztosra megjósolni. Viszont azt fixen, hogy a 6 év alatt te sokat fogsz változni, de a város az nem.

Mint látható a politikából is Orbán akkumulátor GYÁRAKAT szeretne Magyarországra, ergo semmilyen mértékben nem tesz lépést a diplomaták megélhetőségéért. Az ország nagy része éppen, hogy eljut a szakmunkásig utána pedig valószínű gyárban vagy egy teljesen általános állásban foglalja el a helyét.

Nem fog Pécs fejlődni annyit, hogy a te diplomádra szükség legyen itt. Az emberek javarészt elköltöznek a városból a jobb élhetőség reményében, emiatt a vállalkozások, fejlesztések nagy része sem ide tömörül, létesül. A gazdasági válság csak rásegít a lassabb fejlődésre, ami már aligha nevezhető annak.

Az Pécsi egyetem hallgatóinak száma is évről évre csökken, mivel vonzóbbak a nyugatibb országrészben található egyetemek, pl. Széchenyi Egyetem, ELTE stb. Győri vagyok, Pécsre járok egyetemre és nem egyszer megfordultam Budapest területén is, így azért jártas vagyok a témában.

Összegezzünk. Elvégezni a szakot mindenképpen jól jársz a PTE-vel, mert eléggé olcsó, megfizethető és remélhetőleg az IT karon tényleg jól tanítanak. A munkádat azért ne próbáld ide elképzelni, legalábbis jól fizetőt még egyelőre ne várj. Amit ajánlok, hogy nézz szerte más városokban is, ne csak Pécsett és Pesten, hátha találsz egy jól fizetőt egy viszonylag hasonló városban, mint Pécs. Én drukkolok! :)

2023. márc. 28. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!