Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy tanárnak nem kell tudnia...

Egy tanárnak nem kell tudnia számokkal és tényekkel igazolnia, elmagyaráznia hogy egy adott diák félévi jegye hogyan jött ki, ha erősen elér az átlagtól? 4,3-ra 3-as

Figyelt kérdés

Ezt ha én kérem, nem kell a tanárnak számokkal és érvekkel is alátámasztania? A súlyozott krétás számtani átlag 4,3. És erre a félévi jegy 3-as.

Ilyenkor nem kérhetek egy számítást papíron a tanártól hogy ez hogy is jött ki neki?

2023. febr. 25. 12:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
56%
Osztályfőnök nem tud segíteni, esetleg anyukád/apukád az adott tanárnál való fogadóóra meglátogatásával?
2023. febr. 25. 13:00
 2/31 A kérdező kommentje:

"Osztályfőnök nem tud segíteni"

Hát ő biztos nem , mert épp ő a szóban forgó tanár.

2023. febr. 25. 13:03
 3/31 anonim ***** válasza:
52%
Az pech. Akkor mindenképp anyukádnak szólj, hogy intézkedjen.
2023. febr. 25. 13:05
 4/31 anonim ***** válasza:
0%
Mit kell ezen magyarázni? 4,5 alatt van, tehát lefelé kerekített. épp úgy, mint a pénztárnál.
2023. febr. 25. 13:22
 5/31 anonim ***** válasza:
40%
OK, elnéztem :) bocs
2023. febr. 25. 13:23
 6/31 anonim ***** válasza:
69%
"hogy is jött ki neki" - ez nem ilyen egyszerű. A tanár adhat a súlyozott számtani átlagtól eltérő jegyet is, ha meg tudja indokolni. Pl. egy adott anyagrész jelentősen eltérő teljesítménye, tartósan romló vagy javuló tendencia (de még 1000 oka lehet). Nálunk pl. élből egy csomó tanár úgy indított, hogy ha van elégtelen témazáró, akkor muszáj kijavítani, különben meg fog vágni, akárhányasra is jön ki amúgy az átlag (és szerintem ez teljesen jogos, és soha senki sem balhézott ezért).
2023. febr. 25. 14:01
 7/31 anonim ***** válasza:
69%
Esetleg tudja, hogy pl. puskázással voltak jó jegyeid.
2023. febr. 25. 14:04
 8/31 anonim ***** válasza:
50%
A súlyozott átlag 4,3, oké, de ez pontosan milyen jegyekből is jött össze?
2023. febr. 25. 14:23
 9/31 A kérdező kommentje:

"A tanár adhat a súlyozott számtani átlagtól eltérő jegyet is, ha meg tudja indokolni. "

Na de könyörgöm PONT EZ A KÉRDÉS!! HA meg tudja indokolni!! És ha nem is akarja /nem tudja akkor mi van

??

EZ A KÉRDÉS!! HOgy meg tudja-e indokolni-akkor oké és hallhatom én is azt az indoklást?

2023. febr. 25. 14:36
 10/31 A kérdező kommentje:

"Esetleg tudja, hogy pl. puskázással voltak jó jegyeid.“

És ezt bizonyítani is tudja? Mert az hogy ő mit vél sejt az egy semmi. Mit bizonyít na az már valami.

mellesleg hogy is van az hogy X dolgozatra kapok egy ötöst és UTÓLAG KÖZLIK hogy de tudom hogy puskáztál ám!! Hát oké és akkor miért adott ötöst? Hát ha tudja akkor miért nem lett egyes ott és akkor?

Ha meg nem tudja.,.... hát akkor miért pofázik olyat amit nem is tud?

Erre kérnék választ.

2023. febr. 25. 14:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!