Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes folytatnom az egyetemet?

Érdemes folytatnom az egyetemet?

Figyelt kérdés
A történet a következő. Másodéves földrajz-magyar tanárin vagyok, s hogy őszinte vagyok, kicsit rühellem. A földrajz tűrhető, jó eredményeket is érek el belőle, de a magyar, az maga a halál. Azért beletettem rengeteg energiát, a földrajzot nem szívesen engedném el, így gondolkozom, hogy átjelentkeznék sima föci alapszakra, mert egyrészt már annyira nem is akarok tanár lenni, de a belefektetett energiát se akarom a kukába dobni, amit erre az egészre áldoztam, s azért egy diploma sose árt. Talán megválaszoltam a kérdésemet, de mondták páran, hogy ők az egészet otthagynák, s a föcit is hagynák a francba.
2023. febr. 25. 00:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Szívem szerint csak a föcit tanítanám, s lennék egyszakos földrajztanár, ami ugye most már nem lehetséges, a magyart azért választottam, mert abból is jó voltam, de igazán sose voltam oda érte. Azt hittem, hogy ez az álláspontom változni fog az egyetemen, de nem. S nyilván nem arról van szó most sem, hogy bukdácsolnék, de nagyon leszívja az energiáimat a magyar, rengeteget kell vele foglalkozni, hogy hozzam az átlagot, míg a föcire nagyjából csak a vizsgaidőszakban kell tanulni. Vagy ott van a másik a lehetőség, más term.tud szakpár. De azért egy biosz se olyan egyszerű.
2023. febr. 26. 16:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd a földrajzot. Sajnos egy ilyen alapszakkal nem igazán lehet (vagy csak nagyon nehéz) munkát találni. Ezen kívül a föci alap ellen szól még, hogy csak 10 államilag támogatott féléved van, amit nem érdemes a földrajzra ,,pazarolni". Én is szeretem a földrajzot, nem magát a tudományágat szólom le, csak te hobbiból még foglalkozhatsz vele. Én a helyedben megkeresném, hogy mi érdekel még és mivel lehet jobb eséllyel elhelyezkedni, majd választanék egy olyan szakot. Az önköltséges egyetemi félévek finanszírozása nem olyan könnyű, szóval az állami helyeket inkább más, keresettebb szakra tartogatnám.

Amúgy nézz utána annak, hogy az egyetemeden vissza kell-e fizetned szak elhagyása esetén a képzéd árát, mert ebbe könnyen belebukhatsz, ha úgy adódna. Sokan nem tudnak erről és úgy döntenek.

2023. febr. 27. 19:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
#12: Egyrészt nem 10, hanem 12 államilag támogatott félév van, másrészt pedig ha valaki egy szak elhagyása után 1 éven belül kezd másik szakba, az szakváltásnak minősül, és nem keletkezik visszafizetési kötelezettség. Ez törvényileg van így szabályozva, egyetemtől függetlenül.
2023. febr. 27. 21:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!