Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes folytatnom az egyetemet?

Érdemes folytatnom az egyetemet?

Figyelt kérdés
A történet a következő. Másodéves földrajz-magyar tanárin vagyok, s hogy őszinte vagyok, kicsit rühellem. A földrajz tűrhető, jó eredményeket is érek el belőle, de a magyar, az maga a halál. Azért beletettem rengeteg energiát, a földrajzot nem szívesen engedném el, így gondolkozom, hogy átjelentkeznék sima föci alapszakra, mert egyrészt már annyira nem is akarok tanár lenni, de a belefektetett energiát se akarom a kukába dobni, amit erre az egészre áldoztam, s azért egy diploma sose árt. Talán megválaszoltam a kérdésemet, de mondták páran, hogy ők az egészet otthagynák, s a föcit is hagynák a francba.
2023. febr. 25. 00:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%
Engedd el a földrajzot, semmi értelme. Fiatal vagy, kezdj új életet valami új szakkal, aminek értelme is van.
2023. febr. 25. 00:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Mennék én mérnökire, mert érdekel a gépek működése. De ha sose voltam jó se matekból, se fizikából, megette a fene az egészet. A föci meg mindig jól ment, s élvezettel is tanultam.
2023. febr. 25. 00:23
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Csak a személyes véleményem, de a tanári pálya nem a legjobban kifizetődő pályák között van, és ahhoz, hogy szeresd majd a jövőben, itt nagy elhivatottság kellene, ami nálad úgy látom nincs. Persze nem gond, csak érdemes akkor kicsit újragondolni a dolgokat, hidd el még van időd. Ha a földrajzon kívül tényleg nincs más irány, amit el tudsz képzelni, én egy föci alapszakot javasolnék inkább, vagy bármi mást ami szóba jöhet a tantárggyal kapcsolatban (ahol elfogadják még). Jól látod, szerintem is kell a papír, anélkül ma már nehéz.

De olyan magyartanár aki nem szereti a nyelvtant-irodalmat, nehezen szeretteti meg a diákokkal, ez mindenkinek rossz.

2023. febr. 25. 00:51
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Értem én, hogy belefektetett energia, de ha már úgy érzed, hogy kedvszegett vagy, és egyébként a pályakezdők néhány éven belül váltani szoktak tudomásom szerint, többet érsz, ha most hagyod, mintha elvégeznéd kvázi fölöslegesen. Fizuban nem jó, sokan kikészülnek, mert ritka kivétellel, akiknek az alapvető megjelenésük tekintélyes, és egy rászólással rendet teremtenek, a tanároknak lófaxnyi tekintélyük van. Anno a tanáraim többségének egy tanóra végére éppen hogy nem lángolt a fejük az idegességtől. Volt, amelyik annyira kikészült, hogy a csendes, nyugodt emberből általánosan a mi óráinkon ordító perszóna lett, de még így is nevettek rajta, telefonoztak, kedvük szerint tettek. Másik tanár nem ordított, és ha kiabált, az már mindennek a vége volt. Ő volt az a tekintélyes (töri tanár), akinek az óráin a legnagyobb pofájúak is kussban ültek a helyükön. Valaki meg lehet jófej, vicces, empatikus, nem kell ordítania, de csak hellyel-közzel megy úgy az óra, ahogy ő azt szeretné. Ez még a jobbik eset. És volt olyan tanár, azt hiszem, frissen végzett, aki egy hónapot sem bírt ki. Ideig nagy téma volt, hogy az egyik osztály olyan borzalmas volt, hogy ez nem tudom milyen tanár óra közepén sétált ki, hogy felmondjon. Kb fél hónapot volt az iskolában.

Hogy te milyen tanár lennél, nem tudom, de ha már most nincs nagy kedv hozzá, a helyedben nem pazarolnám az időmet. Ha mégis tanár lennél, és nem menne, anyagilag nem érné meg ennyit szopni. Ha legalább élveznéd a tanítást, de azt veszem észre, az iskolások többsége nevetlen genya.

2023. febr. 25. 01:01
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Menj át földrajz szakra, legyen egy diplomád. Aztán majd lesz valami.
2023. febr. 25. 01:14
 6/13 NTBS ***** válasza:
86%
Igen, mindenképpen folytasd. És erőlködj egy kicsit a magyarral.
2023. febr. 25. 06:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A földrajz szak helyett én a helyedben a földtudományi alapszakra mennék át, majd azután a geológus mesterszakra. Geológus diplomával sokkal többet tudsz kezdeni, mint földrajzzal.
2023. febr. 25. 07:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahova a földrajz alapszakos végzettség jó, oda a földrajz-magyar tanári is. Fordítva ez nem igaz. Szóval nem muszáj tanárként elhelyezkedned, de szerintem elég jó az ha megvan a lehetőséged rá.

Ha viszont már tudod, milyen mestert csinálnál földrajz alapszak után, akkor inkább menj át tényleg, ne fogyjanak feleslegesen az államilag finanszírozott féléveid.

2023. febr. 25. 08:55
 9/13 anonim ***** válasza:
24%

A földrajz alapszak halott dolog. Hobbiból el lehet végezni, ha érdekel, de ez minden, és államilag támogatott féléveket kár rápazarolni. Nem értek hozzá, de a magyar helyett nem választhatnál egy másik szakot, és csúsztatva nem végezhetnéd el a földrajzzal? Persze, csak ha alapvetően a magyarral van bajod, nem a tanári pályával.

Vagy hagyd ott az egészet, és HA már tudod, mit akarsz, akkor kezdj el tanulni valami értelmeset.

Vagy hallgass a 7-re.

2023. febr. 25. 11:11
 10/13 anonim ***** válasza:
65%

Inkább menj át a másik szakra.Ez senkinek se jó.Te kiégsz majd idővel,a gyerekek meg megszívják.

Ha tanítani akarsz,akkor korrepetálhatsz diákokat vagy lehetsz óraadó.Ezek még mindig jobbak,mint hogy kiégj,de ne veszísd el teljesen a tanítást.Gondolom belül vmi azért hajt ezzel kapcsolatosan,hog eddig itt maradtál...

2023. febr. 25. 22:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!