Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem utalják a szabad...

Miért nem utalják a szabad felhasználású diákhitelt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A diákhitelt ugye mindig 15-én utalják, ma is vártam és nem érkezett meg. Aztán beléptem a diákhitel direkt fiókomba és a "státusz" menü pont mellett az van, hogy "Adategyeztetés", nem az, hogy folyósítás. És nem tudom, hogy ez miért van, nézem az e-maileket, az üzeneteket, hogy érkezett-e valami erre vonatkozó dolog, de nem találok semmit. Beléptem a neptunba és nyilván már aktiváltam a félévemet is, viszont a diákhitel státuszomnál ott is az van írva, hogy nincs adat. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, tavaly is vettem fel diákhitelt, egy fél évre igényeltem szabad felhasználású diákhitelt, csak aztán kiiratkoztam az egyetemről és februárban utaltak utoljára. Aztán szeptembertől újra igényeltem a diákhitelt, így csak 2 havit törlesztettem, mert el kellett kezdeni nyáron. De ugye utána újra igényeltem, és le is van írva, hogy a mostani havi törlesztőrészletem 0 ft.

Szóval nem tudom mi lehet a baj, de kicsit kétségbe vagyok esve...

2023. febr. 15. 21:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Úgy utaltak, hogy előtte nem is volt a státusz folyósítható?
2023. febr. 17. 12:46
 12/36 anonim ***** válasza:
Folyosítható volt a státuszod?😬
2023. febr. 17. 13:07
 13/36 anonim válasza:

Károli, diákhitel direkten adategyeztetés. A diákhitel direkt meg 16 órától karbantartás alatt lesz.

Én visszanéztem, általában pénteken utaltak, délután 15-e utáni pénteken, ezért én is azt gondoltam, hogy ma várható. Azt nem tudtam, hogy gond van a FIR-el. Azért reménykeltő, hogy valaki írta, hogy az ügyintéző szerint ma utalják, bár így kitudja. Én azt gondolom, hogy az adategyeztetés után még folyósítható kell hogy legyen, így én már nem számítok rá. Logikusan úgy gondolnám, ha az egyetem nem igazolt még vissza, akkor nem fognak utalni.

2023. febr. 17. 13:36
 14/36 anonim ***** válasza:
SZE se igazolta még vissza pedig 2 hete szorgalmi időszak vaan✋🏼
2023. febr. 17. 13:39
 15/36 anonim ***** válasza:
Van még olyan akinek nem érkezett meg? nekem még sehol semmi. Csak az van kiírva a honlapon, hogy Adategyeztetés
2023. febr. 19. 15:24
 16/36 anonim ***** válasza:

Nekem még nem érkezett meg de folyósítható a státuszom!

Egyetem? Mióta van szorgalmi időszak?

2023. febr. 19. 15:30
 17/36 anonim ***** válasza:
Nekem is folyosithato lett a hétvégén. Remélem holnap megkapom
2023. febr. 19. 15:38
 18/36 anonim ***** válasza:
Nálunk, a miskolci egyetemen elvileg Február 27.én kezdődik a szorgalmi időszak.
2023. febr. 19. 15:39
 19/36 anonim ***** válasza:

Akkor amíg nem kezdődik el a szorgalmi időszak fixen nem fog megjönni?

Kicsit piszkálja a csőröm, hogy telefonon nem tudom őket soha elérni, de ha emailt írok nekik akkor 2 nap mire vissza írnak és akkor se tudom meg amit akartam volna..

2023. febr. 19. 15:42
 20/36 anonim ***** válasza:
Nem attól függ, hanem attól, hogy bejelentkeztél-e már neptunon a tavaszi félévre. Ha igen, akkor a TO feltölti az adatot a FIR-be, ahonnan a diákhitel központ is kapja. Ha még nem iratkozál be erre a félévre, akkor hiába hívogatod őket.
2023. febr. 19. 19:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!