Doktori megírásához kell valami intézmény vagy valaki önállóan is írhat doktorit s a diploma megléte az egyetlen feltétel?
Nekem 100 ezer volt 5 éve kb az ösztöndíj, pont utánam emelték a duplájára. Szokás mellette tanítani (kredit jár érte, talán pénz is, én ebből kimaradtam), meg max félállásban lehet dolgozni.
De van iskolán kívüli doktori is, ha van elég cikked, megírod, beadod, a pontos feltételeket nem ismerem. Normál esetben nem éri meg, hiszen kaphatsz ösztöndíjat is a rendes úton. Mondjuk ha kutatóintézetben kutatsz sima MSc-vel és így lesz sok cikked, de akkor se éri meg az ingyenpénzt eldobni.
"Nekem 100 ezer volt 5 éve kb az ösztöndíj, pont utánam emelték a duplájára."
A doktori ösztöndíj már 8 éve havi 140 ezer (3.-4. évben 180 ezer) és ez most is pontosan ennyi. Tehát nem volt 5 éve 100 ezer, és nem is emelték azóta sem, nemhogy a duplájára de még egy árva forinttal sem.
És mielőtt valaki azzal jönne hogy ő biztos máshol tanult, ez egy állami ösztöndíj, alanyi jogon jár minden államilag támogatott képzésen tanuló doktorandusznak kivétel nélkül. Ezen felül plusz ösztöndíjat természetesen adhat az intézmény.
Viszont ez nettó vagy bruttó amiről beszéltek ez adóköteles még vagy már a Adózott hogy adómentes Vagy ez hogy van?
Ráadásul hallottam valami havi 300 ezerről is csak azt nem tudom hogy mi.
Amíg létezett az egyetemi doktori intézmény, ami a Dr. Univ. címet adta (ez volt az úgynevezett "kisdoktori"), addig lehetett csak egy disszertációval doktori címet szerezni. Amióta 1984-ben felváltotta a PhD, azóta nem.
Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!