Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kibukás az egyetemről?

Kibukás az egyetemről?

Figyelt kérdés

Ha a hallgatói követelményrendszerben benne van, hogy az első féléves tárgyakat legkésőbb a harmadik félév végéig teljesíteni kell és valaki nem teljesíti valamely tárgyát, akkor kirúgják?

Eddig így volt tudom, de az új szabályok szerint is, miszerint csak fegyelmi vagy anyagi okok végett lehet valakit kirúgni?

Nem az 5 elégtelenre gondolok, azt tudom hogy mostantól nem elbocsátási ok, hanem az általam írt hkr-es szabályra.

2023. jan. 23. 21:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Arról van szó, hogy a továbbhaladáshoz időkorlátot tesznek és kirúghatják, ha addig nem teljesíti az alapkövetelményeket.
2023. jan. 23. 21:29
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 én ezt értem, viszont elvileg az új szabályok szerint csak anyagi vagy fegyelmi okokból rúgható ki a hallgató. Ez viszont tanulmányi ok.
2023. jan. 23. 21:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"az új szabályok szerint csak anyagi vagy fegyelmi okokból rúgható ki a hallgató"

Nem mondott senki ilyet.

A hatszori sikertelen vizsga utáni elbocsátásról szóló pontot törölték a felsőoktatási törvényből, ennyi történt.

2023. jan. 23. 21:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!