Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez működőképes taktika jogász...

Ez működőképes taktika jogász szakon?

Figyelt kérdés

Mesélte kollégàm, hogy régen, amikor ő csinálta a jogot volt olyan hogy vendéghallgató, vagyis át lehetett hallgatni egy félévet más egyetemre, nemtom milyen feltétellel, lényeg, hogy sokan úgy csináltak csoporttársai, hogy mivel pp nehéz volt ezért áthallgattak olyan egyetemre, ahol könnyebb, és ott vizsgáztak belőle.

Na mármost én, mint jogi kiskapukat kereső esetleges leendő jogász kitalàltam, hogy úgy kellene végezni, hogy minden tárgyat azon az egyetemen teljesítek, ahol a legkönnyebb. Ergo pl. első éves szórótárgyak miatt megkezdeném a Károlin, ott római jog, filozófia stb meglenne, utána kiiratkoznék, Debrecenbe elfogadtatnám ezeket, megcsinálnék ottani könnyű tárgyakat, majd onnan is kiiratkoznék, és Miskolcra mennék, ott befejeznék minden mást. Elméleti szinten ez lehet? Elvileg minden jogi egyetem elismeri más jogi egyetem tárgyait, csak nagyon nem mindegy, hogy pl. egy munkajogon Debrecenbe feleslegesen szívok, mikor nem is zv tárgy, máshol meg röhögve megvan. Minden jogi egyetemen más nehèz. Ezért mindent ott kell elvégezni, ahol a legjobb. Most sokakat biztos felzaklattam ezzel, meg elkezdenek majd ismeretlenül mocskokni, meg jönni majd, hogy így ne is menjek jogra stb.

Ha esetleg van kevésbé frusztràlt válaszoló, érdekelne, hogy szerinre ez zseniális ötlet-e és kivitelezhető?

Ha pedig mocskolni szeretnél, mert gyk-n ez szokás mostanában egy különc kérdésnél, kérlek ne tedd, magadnak spórolsz időt, úgyis törölve lesz minden provokativ komment.

2023. febr. 3. 15:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"ö. Nincs kiadva. Ez csak a te kényszer képzeted."

Jó most egy névtelen nemtom kicsodával nem fogok itt elkezdeni vitatkozni gyk-n, nem első szakomat végezném egyetemen, láttam már szóbeli vizsgán hibátlanul elmondott feleletre, kérdésekre válaszolva 2-es osztályzatot, miután már tananyagon kívül kérdezgetett, hogy be tudja szopatni, meg láttam már ööögetős nyögvenyelős feleletre ötöst kapni előttem vizsgázót, szóval hagyjuk, értelmetlen vita, minden értelmes, nem naív ember tudja, hogy egyes egyetemek híresen szopatnak bizonyos tárgyakból, minden egyetemen van erre példa, csak mindenhol más.

2023. febr. 6. 16:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben működőképes egyébként. De ez nem úgy van, ahogy te most elképzeled, nincs egy "skála", hogy ezen az egyetemen ez MINDIG szopatós, a másikon meg soha. De ha így is van: honnan szerzel egy objektív listát, hogy az adott tárgy melyik egyetemen könnyebb? Ez kb. akkora kutatással járna, mint konkrétan megtanulni az anyagot. Másrészt a vizsgázás rohadtul szubjektív élmény, nekem például mindegyik szakomon tehetségem volt, hogy a legkönnyebb tárgyakon megbukjak, a legnehezebbeken pedig elsőre ötöst kapjak. Ebben nyilván az is benne van, hogy azokat komolyabban veszi az ember.Egyébként jogon még zv-n is szeretnek buktatni (főleg, hogy minden fő tárgyból van zv), szóval ezzel a nagy taktikázásoddal csak azt éred el, hogy a végére szívatod meg magad. Egyébként menj Győrbe vagy a Károlira, egyikbe se fogsz belehalni, de meglepő: mindkét helyen tanulni kell, maximum a vizsgák nem olyanok, hogy keresztbeszarod magad.
2023. febr. 9. 15:52
 13/13 anonim ***** válasza:
86%
De azt is hozzátenném még, hogy jogon a törzsanyag azonos nyilván, de vannak egyetemspecifikusak is. Pl ez alapján a Károlin és a Pázmányon 4 egyházi tárgy miatt nem is tudnál végezni, max 2 év csúszással a ráépülés miatt. Ergo ez a projekted kb 10 évet venne igénybe. De hajrá, ha van pénz, akkor menjél össze vissza mint gólyafos a levegőben :D De 10 év alatt még az ELTÉT is elvégzed. Én jelentkeztem át másik egyetemre jogon és a kreditbefogadás 15 tárgyhoz kb két hét masszív kutatást meg emailezgetést jelentett, illetve kreditenként 4 ezer forintot. És nem is számítottak be mindent (oké, a 90%-át elfogadák). Plusz kalkuláld bele, hogy nagyon fun dolog ez a kreditbefogadás, mert neked kell összehasonlítanod a két tematikát, ami tárgyanként nekem olyan 2 óra volt.
2023. febr. 9. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!