Ez működőképes taktika jogász szakon?
Mesélte kollégàm, hogy régen, amikor ő csinálta a jogot volt olyan hogy vendéghallgató, vagyis át lehetett hallgatni egy félévet más egyetemre, nemtom milyen feltétellel, lényeg, hogy sokan úgy csináltak csoporttársai, hogy mivel pp nehéz volt ezért áthallgattak olyan egyetemre, ahol könnyebb, és ott vizsgáztak belőle.
Na mármost én, mint jogi kiskapukat kereső esetleges leendő jogász kitalàltam, hogy úgy kellene végezni, hogy minden tárgyat azon az egyetemen teljesítek, ahol a legkönnyebb. Ergo pl. első éves szórótárgyak miatt megkezdeném a Károlin, ott római jog, filozófia stb meglenne, utána kiiratkoznék, Debrecenbe elfogadtatnám ezeket, megcsinálnék ottani könnyű tárgyakat, majd onnan is kiiratkoznék, és Miskolcra mennék, ott befejeznék minden mást. Elméleti szinten ez lehet? Elvileg minden jogi egyetem elismeri más jogi egyetem tárgyait, csak nagyon nem mindegy, hogy pl. egy munkajogon Debrecenbe feleslegesen szívok, mikor nem is zv tárgy, máshol meg röhögve megvan. Minden jogi egyetemen más nehèz. Ezért mindent ott kell elvégezni, ahol a legjobb. Most sokakat biztos felzaklattam ezzel, meg elkezdenek majd ismeretlenül mocskokni, meg jönni majd, hogy így ne is menjek jogra stb.
Ha esetleg van kevésbé frusztràlt válaszoló, érdekelne, hogy szerinre ez zseniális ötlet-e és kivitelezhető?
Ha pedig mocskolni szeretnél, mert gyk-n ez szokás mostanában egy különc kérdésnél, kérlek ne tedd, magadnak spórolsz időt, úgyis törölve lesz minden provokativ komment.
"Minden átjelentkezésnek vannak feltételei."
Pont ez az, hogy én nem átjelentkezek, hanem konkrétan kiiratkozok onnan, miután teljesítettem azokat a tárgyakat, amiket ott könnyebb. Tehát megszüntetem a jogviszonyom, és következő felvételi eljárásban újra jelentkezek egy másik jogi karra, ott elfogadtatom előző karon teljesített tárgyaimat, és folytatom tovább, majd ha jönnek majd ottani szivatós tárgyak, onnan is kiiratkozok, és mondjuk Miskolcon befejezem, ott is elfogadtatok minden előzőleg teljesített tárgyat. Mivel nagyjából ugyanolyan tematika van mindenütt, így csúszás veszélye sem olyan nagy, max egy félév, mert valahol keresztfélév is van.
"Plusz: ha meg egyszerűen kijelentkezel és nem átjelentkezel, akkor következő évben felvételizni kell. Nem biztos, hogy bejutsz újra."
Ezt nem vettem észre, miközben válaszoltam. Nagyjából ugyanazok a pontok szoktak lenni mindenhol, fizetősre felvennének 400 feletti pontszámmal. Csak kíváncsi voltam, hogy elméletileg ez működhet-e, mert jogilag nem találtam eddig kifogást benne, sehol nem olvastam, hogy nem lehet ilyet, elvégre magánéleti okokból is válthatok, ezért van kreditelismerés stb.
"Kérdező miért nem tanulsz inkább?"
Gondolom fogalmad nincs mi zajlik egyed tárgyakból egy jogi karon ugye? Ez egyáltalán nem a tanulásról szól. Ülhetek 3 hetet is reggeltől estig egy tárgyon, és tanulhatom, ha ki van adva h szopatni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!