Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Le tudok így diplomázni?

Le tudok így diplomázni?

Figyelt kérdés

Olyan szakon tanulok éppen, ahol elég kevés a létszám. Részben miattam, részben rajtam kívül álló okok miatt csúszok az egyetemen. Nemrég az egyetem alapítványi formára állt át és azóta mindenhol változások vannak, így a tantervekben is. Az én tantervem szerinti tárgyakat megszüntetik, nem indítják vagy új néven, új kurzuskóddal indítják. ( a tananyag ugyanaz)

Még vannak régi görgetős tárgyaim és amiket csak új néven indítanak, azokat úgy is vettem fel, habár elméletileg addig kéne a régi kurzusokat is indítani, amíg van, akinek azt kell elvégeznie, de nem indítják.

Terveim szerint idén ősszel végeznék, de aggódok, hogy bele fognak kötni abba, hogy nem csak a saját mintatantervem tárgyait teljesítettem, hanem az újak közül is, más név és kód alapján és emiatt nem kapom meg a diplomát.(habár az új és a régi tárgyak tananyaga megegyezik, tehát tartalmilag nem térnek el)

A Tanulmányi Osztály érdemben nem tudott ebben segíteni. Kitől tudnék érdeklődni, hogy biztosan el fogják-e majd fogadni a teljesített tárgyaimat a diplomához?

#egyetem #diploma #kurzus #tantárgy teljesítés #megváltozott tanterv
2023. febr. 1. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a tanártól, aki a régi tárgyat tanította, vagy tárgyfelelőse volt
2023. febr. 1. 12:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Neked kéne utánamenni a mintatantervedben milyen kóddal fogadják el a tárgyakat, amik hiányoznak, majd megkeresni az illető tanszéket, tanárt, ügyintézőt, aki a tárgyhirdetésért felelős, és jelezni neki, hogy hirdesse meg azon a kódon, mert neked úgy kell. A mintaterved ezt megmondja.
2023. febr. 1. 12:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt nem az egyes oktatóknak, hanem igenis a TO-nak kell intézni! Vagy biztosítják neked a régi tárgyakat a régi kódokkal (jellemzően, ha lényegében ugyanaz az anyag, akkor kiírják a régi tárgyat a régi kóddal, de az új évfolyamhoz jársz be) vagy ha ez nem lehetséges (mert tárgyakat összevonnak vagy elhagynak vagy újak jelennek meg, akkor átvesznek az új mintatervbe (de ekkor ha korábbi évfolyamnak van új tárgya, azt is pótolni kell). Ha a TO ilyan balf*sz, akkor az Oktatási Dékánhelyetteshez kell fordulni.
2023. febr. 1. 12:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem mindig 3-as. Nálunk a tárgyak meghirdetéséért a tanszék felel, ők rakják rá a kódot, és a tárgyat oktató tanár hozzájárulása kell hozzá. Kérdés az az ő egyetemükön, ki felel ezért.
2023. febr. 1. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!