KRE-BTK japán szakra bekerülhetek, ha nincs emelt szintű érettségim, viszont idén fogok diplomázni az ELTE egyik szakán?
Érthetőbben: Ha a KRE-BTK japán szakra szeretnék jelentkezni, de 2011-ben érettségiztem, és nincs emelt szintű érettségim, csak egy középfokú angol nyelvvizsgám, viszont idén júniusban fogok lediplomázni egy szakon az ELTÉ-n, akkor lehet még esélyem bekerülni, vagy nem?
Csak mert úgy hallottam, hogy eltekintenek az emelt szintű érettségitől, ha jó eredménnyel teszem le a záróvizsgát. Viszont lehet, hogy valamit teljesen félreértettem, nem fogok összeomlani, ha nem így van, csak szeretném biztosan tudni. Meg tudja ezt nekem mondani valaki biztosra? Nagyon megköszönném. :)
Itt a link, amiben írnak valami ilyesmiről, de bevallom, nem világos. Szégyellem, de így van... Vagy itt valami teljesen más dologról van szó? Sosem volt világos ez az egész felvételi eljárás, ráadásul időnként változtatnak is rajta, de mivel évek óta nem kellett erre figyelnem, mert nem felvételiztem sehova, eléggé le vagyok maradva.
nem ártana egy angol emelt érettségit letenned biztos ami biztos :)
NE MENJ A KRE-RE!
A záróvizsgás dologról nem hallottam, de tudtommal csak úgy tudsz felvételt nyerni egy szakra, ha a felvételi eljárást követően, elegendő pontszámmal felvesznek. És mivel feltétel egy emelt érettségi, így szerintem muszáj emeltezned.
Én pont ide járok amúgy, japán szakra. 2015-ben kezdtem, szóval annyira sok mindent nem tapasztaltam, de az órákkal, tanárokkal semmi gondom nincs, sőt a japán nyelvtanárunk imádnivaló, mindenki szereti, és ő is imád tanítani. Emellett itt is tanítanak ám neves szakemberek (csak mert sokszor hallom, hogy itt nincsenek nagy nevű tanárok blabla). Ha konkrét kérdésed van, nyugodtan írj privátban (bocsi, ha esetleg napokkal később válaszolnék).
Te milyen szakon végzel az ELTE-n? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!