Bekerülhetek-e az ELTE-re Szlovákiából?
Persze. Én is az ELTE természettudományi karára jártam. Az érettségid ugyanúgy számít. Azt hiszem valahol le is volt írva, hogy a jegyek mennyi pontot érnek és azokat szorozzák.
Magyar egyetemre könnyebb bekerülni, mert nem kell felvételit írni, mint a legtöbb szlovákon, hanem csak a középsulis érettségi jegyeid alapján adnak bizonyos pontot és ha elérsz annyit, amennyi a szakra kell, ahova mennél, akkor fel is vagy véve.
Szerintem csinálj egy nyelvvizsgát is majd, mert azért jár +pont.
Minden szakra szerintem nem kell magyar. Itt meg tudod nézni, hogy miket kérnek: [link]
Milyen szakra gondoltál?
Nem azt mondtam hogy kell neki a matek, hanem elmondtam hogy az én felvidéki barátaim hogy jártak. Ilyen alapon a BTK-ra kellHET a magyar neki. Főleg hogy BTK-n általában az idegennyelvet/törit/magyart számítják be ha jól tudom. De azt nem tudom hogy kötelező-e a kérdező esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!