Levelezősként 27 évesen lehet felvenni diákhitelt a tandíjra?
Talán diákhite 2, amelyik a tandíjat fedezi. Ha levelezős vagyok, lehet felvenni?
Most jelentkezek igazgatásszervező végzettséggel jogász szakra, mert mindenáron el akarnám végezni, ha törik ha szakad, még be is számítanának annyi tárgyat, hogy 3 és fél év lenne, ha nem csúsznék vele. Csak állami levelezőre valszeg nem lenne meg a pontszámom, mert 450 felett van mindenütt szinte, és nagyon korlátolt az államilag támogatott levelező, még ötös oklevéllel se érem el ezt a ponthatárt, nincs annyi többletpontom, csak a nyelvvvizsga. Pont pár pont híja van. Fizetős meg kicsit húzós félévi 280 ezer ft. Tudom, nem nagy összeg manapság, csak hivatali fizetéssel azért mégis sok, meg a bejárás költsége stb. Így arra gondoltam, hogy fizetőst is megjelölök, és ha nem vennének fel államira, akkor diákhitel 2-vel kihúzok jobb esetben 3,5 évet, ha csúsznék, akkor 4,5. Bár sok necces tárgyat az ig.szervező miatt skippelni tudnék, annyiból jó lenne. Ez 9 félévvel számolva olyan 2,5 millió hitel lenne a végére, ráadtam egy évet, hogy a rosszabb verzióval számoljak. Ti belevágnátok? Közben persze törleszthetek, mert nyilván keresek.
Most lehet nagyképűen hangzik, nálunk is volt létszámstop stb, csak engem azért nem fognak leépíteni, mert az egyik belsős programot is csak én tudom kezelni az egész szervnél, mert itt vidéken nincs egy épkézláb ember a közigben, aki értene is valamihez, így ha leépítenek is, valami értelmesebb embernek muszáj maradnia. Ha meg mégis valami változás van, nem riadok vissza tőle, elmegyek én ha kell sokféle munkába, csak maradjon mellette tanulásra is szabadidő.
Max akkor egyelőre nem veszem fel a hitelt, hanem a megtakarírásomból csinálom, visszafogom az egyéb költekezésemet, és úgy megoldom valahogy.
Nekem ez szenvedély, igazából ha egyetlen percet nem fogok jogászként dolgozni, akkor is meg akarom szerezni, mert eredetileg is ezt akartam volna, amikor anno az igazgatásszervezőire mentem végül, mert akkor is lehetelten volt elérni az állami ponthatárt hiába írtam én 91%-os emelt érettségit, meg nyelvvizsga többletpont stb. Ott szinte minden többletpontot ki kellett volna maxolni, hátrányos helyzet stb. nem volt. Meg akkor anyagilag még jobban korlátozva voltak a lehetőségek, most munka mellett már más.
"Max akkor egyelőre nem veszem fel a hitelt, hanem a megtakarításomból csinálom, visszafogom az egyéb költekezésemet, és úgy megoldom valahogy."
Ez a legokosabb szerintem is, amit tehetsz !!
#15 valóban. Neked van igazad. Bocs, kérdező!
(1.)
Először az előző kommentelőkre reagálnék.
Miért nincs bennetek egy kis bátorság?
27 évesen még fiatal az ember.
Rengetek diák csak ilyenkor megy mester képzésre.
Szerintem gondolj rá befektetésként.
Kövesd az álmaidat és legyenek céljaid.
A szakkal nem nagyon értek egyet de ez a te döntésed.
Az 2,5 millió kb mint egy személyhitel. Ráadásul kamatmentes...
Nagyon hamar vissza lehet fizetni.
Egy ami biztos ez a te döntésed.
Merj belevágni és bátorság...
Ne foglalkozz senkivel és semmivel.
Tanácsokat még lehet hallgatni és mindenből lehet egy kicsit meríteni de ne hagyd magad lehúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!