Levelezősként 27 évesen lehet felvenni diákhitelt a tandíjra?
Talán diákhite 2, amelyik a tandíjat fedezi. Ha levelezős vagyok, lehet felvenni?
Most jelentkezek igazgatásszervező végzettséggel jogász szakra, mert mindenáron el akarnám végezni, ha törik ha szakad, még be is számítanának annyi tárgyat, hogy 3 és fél év lenne, ha nem csúsznék vele. Csak állami levelezőre valszeg nem lenne meg a pontszámom, mert 450 felett van mindenütt szinte, és nagyon korlátolt az államilag támogatott levelező, még ötös oklevéllel se érem el ezt a ponthatárt, nincs annyi többletpontom, csak a nyelvvvizsga. Pont pár pont híja van. Fizetős meg kicsit húzós félévi 280 ezer ft. Tudom, nem nagy összeg manapság, csak hivatali fizetéssel azért mégis sok, meg a bejárás költsége stb. Így arra gondoltam, hogy fizetőst is megjelölök, és ha nem vennének fel államira, akkor diákhitel 2-vel kihúzok jobb esetben 3,5 évet, ha csúsznék, akkor 4,5. Bár sok necces tárgyat az ig.szervező miatt skippelni tudnék, annyiból jó lenne. Ez 9 félévvel számolva olyan 2,5 millió hitel lenne a végére, ráadtam egy évet, hogy a rosszabb verzióval számoljak. Ti belevágnátok? Közben persze törleszthetek, mert nyilván keresek.
Mi 0%? A DiákHitel2?
A tolvonással egyetértek.
Másnál meg ez sajnos fordítva van. Vagyis nem sajnos, mert kinek, hogyan jön be az élet, a lehetőségei. De az általános szerintem az, hogy előbb egyetem, és utána élet.
Én most így csinálnám; érettségi, szakma, egyetem.
Fel lehet, csak nem lenne szerintem jó döntés !!
Inkább gyűjts még a tandíjra és utána jelentkezz, minthogy eladósodj és esetleg túl húzós legyen az egész...
Bármikor leépíthetnek a közigben, bármi történhet veled, ami miatt nem tudod majd fizetni a hiteled és akkor mi lesz ?!
Én tuti nem venném fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!