Érdemes ma még jogásznak tanulni?
Egyre vegyesebb vélemények vannak, gimiben nálunk továbbtanulás előtt annó minden tanár azt nyomatta, hogy jogásznak ne menjünk, mert Dunát lehet rekeszteni belőlük. Én nem tudom, hogy fizetett nekik valaki, hogy szidják a szakot, vagy csak a közhelyeket nyomták ők is, esetleg tényleg ez a helyzet?
Meg sok energiát kellene belefektetni, és ha tényleg azt mondják, hogy nem elég, ha küszködve elvégiz valaki, még három év múlva jogi szakvizsga is kell a komolyabb helyekhez, és még azzal se olyanxkönnyű jó munkát találni, ha meg nem summa cum laude minősítésem van, akkor gyakorlatilag átlag hivatali aktatologatás marad jól gondolom?
Szóval lehet jobban megéri inkább egy gazdálkodás menedzsment, vagy kereskedelem marketing minimális matekkal?
Közhely, amiben persze valamennyi igazság van. De ha már tanárok, akkor itt egy másik: Aki nem tudja, tanítja.
Jogászként azt mondom, nem mindig kapkodnak utánunk két kézzel, de azért van lehetőség (türelemmel) elhelyezkedni a klasszikus jogi pályákon, a közigazgatás pedig mindig ott van tartaléknak. Ott nem mindig érdekesek az állások, de stabil helyek tűrhető fizetéssel. Sok mindent lehet csinálni, és ezek közül jó pár nagy presztízsű, fontos munka. Bp-n egyenesen dúskálni lehet a lehetőségekben.
Nem a summa cum laude a lényeg, hanem a tényleges tudás, beleértve a nyelvtudást: egy rite eredményű, de egyetem alatt gyakornokként dolgozó, esetleg angol jogi szaknyelvet beszélő jogász megeszi reggelire a summa cumost az álláspiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!