Tanárok és diákok véleményére egyaránt kíváncsi vagyok. Matematika különórákat tartok és szeretném motiváltabbá tenni a diákjaimat. Sokszor előfordul, hogy nem csinálják meg a kiosztott feladatot, azt várják el, hogy én oldjam meg helyettük. Hogy értessem meg velük, hogy nem azért járnak hozzám, hogy megoldjam, hanem azért, hogy rávezessem őket. Próbálom bátorítani őket, hogy képesek rá, dícsérem is őket, mégsem érzem azt, hogy hatásos lenne. Általában, amit egyik héten megtanulunk a másik hétre elfelejtik, mert NEM GYAKOROLNAK, ilyenkor hatalmas kudarcélményem van, próbálom a legjobban csinálni a dolgokat. Akik hasonló cipőben járnak akár diák, akár tanár mit tanácsoltok? Hogy lehet ez hatékonyabb, érdekesebb?
Egy matektanárnak lehetne annyi esze, hogy rájön, hogy nem érdekli őket. Ez régen is így volt, egy közepes 25-30 fős osztályból mindig csak 1-2 ember lesz jó matekos. Ha arcon pörögsz akkor sem fog változni.
Vége a sulinak és a gyerekek utána játszanak/sportolnak/isznak/szexelnek ilyesmik, élik a fiatalkorukat, mégis mit vártál? Nem fognak matekozni. Azt csak egy szűk réteg csinálja.
2023. jan. 20. 22:16
3/12 anonim válasza:
Ha egy ebet bottal hajtanak a nyúl után, nem fogja az meg.
2023. jan. 20. 22:17
4/12 anonim válasza:
Ebbe a szülőket is be kell vonni, mert gondolom ők fizetik az órákat. Tedd nekik egyértelművé, hogy Te megteszel minden tőled telhetőt, de ha a gyerek tojik rá, akkor ne várjanak csodát. Aztán engedd el.
2023. jan. 20. 22:20
5/12 A kérdező kommentje:
Nem iskolai órákról van szó, hanem magánórákról, ahol csak egy diák van és én. Természetes, hogy nem érdekel mindenkit a matematika, de ha már rászánja az idejét és a pénzét akkor szeretném, ha lenne eredménye és a matematika bizony olyan tantárgy, amit gyakorolni kell. A kérdés az, hogy hogy motiváljam erre?
2023. jan. 20. 22:23
6/12 anonim válasza:
Megmondod a szülőnek, hogy ne fizesse tovább az órákat, mert nem tanul a gyerek és add le őket. A lányom nyelvtanár, motiválatlan diákkal pénzért sem kinlódik.
2023. jan. 20. 22:35
7/12 anonim válasza:
Nem a diák szánja rá az idejét és a pénzét, hanem a szülő a gyerek idejét és a saját pénzét. A gyerek nem lesz motivált, kivéve ha felvételi tárgya a matek. Gyanítom, hogy nem vagy tanár, totál amatőr a kérdésed, úgyhogy valószínűleg - ha egyáltalán igaz -, nem is tanítasz élvezetesen. Reménytelen, soha nem lesz belőle siker.
2023. jan. 20. 22:41
8/12 anonim válasza:
Kétféle diák jár matektanárhoz.
Az egyik, aki bukdácsol, és a szülők befizetik.
A másik, aki matekból akar felvételizni, és ezért érdekli.
Gondolom hozzád az előbbiek járnak. Nem nagyon lehet őket motiválni, mert nem érdekli őket. Leckét én mondjuk nem adnék, elég nekik az iskolai tananyag.
2023. jan. 20. 23:20
9/12 anonim válasza:
Magántanár vagy. Legyen az a motiváció, hogy fizetnek neked. Minél több időt szar el a gyerek, annál kevesebb pénzük marad
2023. jan. 21. 00:43
10/12 anonim válasza:
Anno volt, hogy az angol magántanárom simán hazaküldött 5 perc után, mert másodjára sem tanultam meg a feladott szavakat... Egyszer megcsinálta, utána soha többet nem kellett még csak másodjára sem feladni valamit házinak, tanulni. Igazából meglepett, hogy egy nálam pár évvel idősebb, gimis lány tud ennyire szigorú lenni (11-12 éves voltam akkor, ő 17). De ez kellett ez, hogy tisztázva legyenek kimondatlanul is a szabályok. Szerintem kicsit te is visszavehetsz a jófejkedésből, mert ezért nem vesznek komolyan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!