Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárnak jelentkezni így?

Tanárnak jelentkezni így?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy felvennének így?

Tavaly érettségiztem, 18 éves vagyok.

A gyerekkori álmom mindig is az volt, hogy tanár lehessek.

Sajna az érettségire nem igazán erőltettem meg magam, ez meg is látszik a bizonyítványomon és nem is vagyok megelégedve vele, 3-as átlag. ( matekból sajna szóbeliznem kellett).

Jelenleg szakmát tanulok ( szépségipar ), amivel idén májusban végzek is.

Igazából még én sem tudtam, hogy mi szeretnék lenni 14 évesen, ezért jelentkeztem egy szakgimibe.

Úgy voltam vele, hogy idén meg lesz a szakmám, tanulok, utána pedig megpróbálok emeltezni valamelyik humán tantárgyból és azután lehet, hogy jelentkeznék valamilyen tanárképzésre.

Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy milyen manapság a tanárok helyzete, azoban ez nem igazán tántorítana vissza, csak őszintén szólva, nem igazán tudom, hogy hol kezdjem az egészet.

Egész sokat olvastam, illetve tanárok is írták, hogy sajna a tanárképzés sem az igazi manapság. Pl. sokan írták, hogy nagyon sok anyagot kell nekik megtanulni, aminek igazából semmi köze nincs ahhoz, amit ők fognak tanítani. Nyilván jó az, hogyha a tanár tud, de az még jobb lenne, hogyha a saját tantárgyát tudná leginkább.

Azt is olvastam, hogy nem kell sok helyen már nyelvvizsga, illetve emelt érettségi sem.

Magyar-töri szakon gondolkoztam amúgy.

Ezekből 3-asra érettségiztem, az elnök szerint sokkal több van bennem.

Nem tudom igazából, hogy mitévő legyek.

Illetve nem igazán értem ezeket a szakdolgozatokat sem, és önbizalmam sincs nagyon.

Igazából az Eszterházy Egyetemen gondolkoztam, Egerben.

Igazából ennyi lenne, köszönöm szépen a válaszokat!

2023. jan. 19. 21:01
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Államiba már most sincsenek nagyon tanárok. Annyival oldja meg a kedves kormány, hogy aki van, azt dolgoztatja, helyetgesítéssel ingyen, meg visszaveszi a nyugdíjas tanárokat. És ennyi. Jelenleg a fejünket a homokba dugjuk stratégia van.

A válasz, hogy honnan lesz tanár:

Senki nem foglalkozik vele.

2023. jan. 25. 16:51
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
Na ennyi. Köszönöm a választ, nem újdonság, de erre akartam valahogy kilyukadni.
2023. jan. 25. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!