Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárnak jelentkezni így?

Tanárnak jelentkezni így?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy felvennének így?

Tavaly érettségiztem, 18 éves vagyok.

A gyerekkori álmom mindig is az volt, hogy tanár lehessek.

Sajna az érettségire nem igazán erőltettem meg magam, ez meg is látszik a bizonyítványomon és nem is vagyok megelégedve vele, 3-as átlag. ( matekból sajna szóbeliznem kellett).

Jelenleg szakmát tanulok ( szépségipar ), amivel idén májusban végzek is.

Igazából még én sem tudtam, hogy mi szeretnék lenni 14 évesen, ezért jelentkeztem egy szakgimibe.

Úgy voltam vele, hogy idén meg lesz a szakmám, tanulok, utána pedig megpróbálok emeltezni valamelyik humán tantárgyból és azután lehet, hogy jelentkeznék valamilyen tanárképzésre.

Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy milyen manapság a tanárok helyzete, azoban ez nem igazán tántorítana vissza, csak őszintén szólva, nem igazán tudom, hogy hol kezdjem az egészet.

Egész sokat olvastam, illetve tanárok is írták, hogy sajna a tanárképzés sem az igazi manapság. Pl. sokan írták, hogy nagyon sok anyagot kell nekik megtanulni, aminek igazából semmi köze nincs ahhoz, amit ők fognak tanítani. Nyilván jó az, hogyha a tanár tud, de az még jobb lenne, hogyha a saját tantárgyát tudná leginkább.

Azt is olvastam, hogy nem kell sok helyen már nyelvvizsga, illetve emelt érettségi sem.

Magyar-töri szakon gondolkoztam amúgy.

Ezekből 3-asra érettségiztem, az elnök szerint sokkal több van bennem.

Nem tudom igazából, hogy mitévő legyek.

Illetve nem igazán értem ezeket a szakdolgozatokat sem, és önbizalmam sincs nagyon.

Igazából az Eszterházy Egyetemen gondolkoztam, Egerben.

Igazából ennyi lenne, köszönöm szépen a válaszokat!

2023. jan. 19. 21:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%
Na de a magántanár is tanár
2023. jan. 25. 14:37
 12/32 anonim ***** válasza:
50%
A magántanárnak is el kell végeznie a tanárszakot
2023. jan. 25. 14:38
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
És? Magántanárként dupláját keresem a sulis fizunak... attól még nem lesz az iskolában több tanár, miért mennék vissza?
2023. jan. 25. 14:39
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
El, de magyar-töri szakkal ugyan nem fog magánozásból megélni...
2023. jan. 25. 14:39
 15/32 anonim ***** válasza:
50%
A magyar és a töri is érettségi tárgy, miért ne élne meg belöle?
2023. jan. 25. 15:17
 16/32 anonim ***** válasza:
50%

13as

Ki mondta, hogy menj vissza? Xdd

De ha nem jelentkeznek tanárszakra magántanárok sem lesznek.

2023. jan. 25. 15:19
 17/32 anonim ***** válasza:

??

Te amúgy hány éves vagy???

Azért, mert míg a suliban mindenkinek kötelező magyarra járni, így jön ki a tanár óraszáma, úgy magánban csak arra van kereslet, ami hasznos.

Tehát ha le tud akasztani heti 2 tanulót, aki van olyan idióta, hogy töri korrepre jár, már szerencsés. Mivel itt nem kell segítség, be lehet seggelnk.Szerinted heti 10ezerből meg tud élni?

2023. jan. 25. 15:21
 18/32 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy érettségi tantárgy vagy sem... 😂
2023. jan. 25. 15:22
 19/32 anonim ***** válasza:
50%

Bioszt, föcit is be lehet seggelni ennyi erövel..

De te most korrepetáló magántanárra gondolsz? Akinél állami iskola mellett tud valaki tanulni..

én a magániskolákról beszéltem, hogyha nem jelentkeznek tanárnak, az állami iskolák be fognak csödölni és magániskolába jutnak esetleg majd a szerencsésebbek.. ott minden tantárgyra szükség lesz, föleg ami érettségi.

2023. jan. 25. 16:04
 20/32 anonim ***** válasza:
50%

A magyart rohadtul nem elég beseggelni, a törit sem xd összefüggéseket kell látni, értelmezni kell stb. Te hol tanultál? xd

F/18

2023. jan. 25. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!