Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárnak jelentkezni így?

Tanárnak jelentkezni így?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy felvennének így?

Tavaly érettségiztem, 18 éves vagyok.

A gyerekkori álmom mindig is az volt, hogy tanár lehessek.

Sajna az érettségire nem igazán erőltettem meg magam, ez meg is látszik a bizonyítványomon és nem is vagyok megelégedve vele, 3-as átlag. ( matekból sajna szóbeliznem kellett).

Jelenleg szakmát tanulok ( szépségipar ), amivel idén májusban végzek is.

Igazából még én sem tudtam, hogy mi szeretnék lenni 14 évesen, ezért jelentkeztem egy szakgimibe.

Úgy voltam vele, hogy idén meg lesz a szakmám, tanulok, utána pedig megpróbálok emeltezni valamelyik humán tantárgyból és azután lehet, hogy jelentkeznék valamilyen tanárképzésre.

Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy milyen manapság a tanárok helyzete, azoban ez nem igazán tántorítana vissza, csak őszintén szólva, nem igazán tudom, hogy hol kezdjem az egészet.

Egész sokat olvastam, illetve tanárok is írták, hogy sajna a tanárképzés sem az igazi manapság. Pl. sokan írták, hogy nagyon sok anyagot kell nekik megtanulni, aminek igazából semmi köze nincs ahhoz, amit ők fognak tanítani. Nyilván jó az, hogyha a tanár tud, de az még jobb lenne, hogyha a saját tantárgyát tudná leginkább.

Azt is olvastam, hogy nem kell sok helyen már nyelvvizsga, illetve emelt érettségi sem.

Magyar-töri szakon gondolkoztam amúgy.

Ezekből 3-asra érettségiztem, az elnök szerint sokkal több van bennem.

Nem tudom igazából, hogy mitévő legyek.

Illetve nem igazán értem ezeket a szakdolgozatokat sem, és önbizalmam sincs nagyon.

Igazából az Eszterházy Egyetemen gondolkoztam, Egerben.

Igazából ennyi lenne, köszönöm szépen a válaszokat!

2023. jan. 19. 21:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Én meg magántanárról beszélek, nem magániskolában tanító tanárokról. Mert hogy ugye erről volt szó.

Vannak ismerőseim, akik belepróbáltak egy ilyen magánórázós bizniszbe magyar-törivel, semmi nem lett belőle. Meg lehet magyarázni, hogy érettségi tantárgy, akkor is egyértelmű, hogy nincs rá kereslet. Az ok tök mindegy. Nem lesznek diakjai magánban.

2023. jan. 25. 16:06
 22/32 anonim ***** válasza:

Kedves xd-ző hülyegyerek, nem az a lényeg, hogy beseggelhető vagy sem, hanem hogy NINCS rá kereslet.

Vagy beseggelik egyedül, vagy jó belőle a kettes, vagy megoldják máshogy, de magántanárhoz nem mennek. Innentől kezdve tökmindegy, hogy miért nem, meg hogy én hogyan tanultam. Egyébként nem magantanárnál. Te jársz magánba magyarra? Ismersz valakit, aki jár magyarból, töriből?

2023. jan. 25. 16:08
 23/32 anonim ***** válasza:

Ha 18 évesen neked nagyobb tapasztalatod van magántanításban, és jobban rálátsz a kereslet-kínálatra ezen a területen, szólj nyugodtan.

Ikszdé.

2023. jan. 25. 16:10
 24/32 anonim ***** válasza:
25%
De én még mindig a magániskolákról beszélek
2023. jan. 25. 16:28
 25/32 anonim ***** válasza:
50%
Nem magántanárokról volt szó, mert én írtam, hogy hogy lesznek állami iskolában tanárok, ha nem jelentkeznek tanárszakra, mire valaki írta, hogy ha nem változtatnak a fizetésen stb akkor majd magániskolába mennek a szerencsésebbek, mire én írtam, hogy a magániskolában is kellenek majd tanárok. Való igaz, hogy semmilyen tapasztalatom nincs magántanításban és nem is próbálok úgy tenni mintha és a kereslet-kínálatról sem tudok sokat.
2023. jan. 25. 16:33
 26/32 anonim ***** válasza:

Azt is én írtam, csak épp nagyon nem a magániskolákról volt ott sem szó. Idézem:

"ami meg kell, megtanulják magántanárnál"

Magántanárnál. Magánban. Fizetős tanárnál. Mi nem érthető ezen?

2023. jan. 25. 16:36
 27/32 anonim ***** válasza:
De akkor állami iskolába kell járni mellette?
2023. jan. 25. 16:39
 28/32 anonim ***** válasza:
Nyilván, a legtöbben állami iskolába jarnak, plusz amiből kell, magántanárhoz, felkészülésre vagy korrepre. Már most is ez megy a legtöbb helyen.
2023. jan. 25. 16:42
 29/32 anonim ***** válasza:

"De akkor állami iskolába kell járni mellette?"

Nem igazán értem mi a kérdés :D

Állami iskolába kötelező járni, ha állami sulis vagy. Lehetsz persze magánsulis is, ami kegyezlen pénz, vagy lehetsz magantanuló, ami ugye egy teljesen más státusz, nem kötelező bejárni sem.

Szerintem privátban folytassuk.

2023. jan. 25. 16:44
 30/32 anonim ***** válasza:
Igen, ezt kérdeztem, hogy államiba hogy lesznek tanárok.. ha nem jelentkeznek tanárszakra. Esetleg úgy lehetne anélkül, hogy félévente jársz be vizsgázni, de oda is kellenek tanárok..
2023. jan. 25. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!