Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ne a pécsi orvosit...

Miért ne a pécsi orvosit válasszam?

Figyelt kérdés

Biztos vagyok benne, hogy vidéki orvosira (általános orvosi) szeretnék menni, de nem tudom, hogy hová. Pécs tetszik a legjobban, de sok ismerősöm inkább Szegedet választja, mert állításuk szerint a nyíltnapon "parasztvakítás" volt. Azért gondolják így, mert nem az oktatásról beszéltek, hanem az újításokról.

Az, hogy ők Szegedet választanák Pécs helyett nem igazán érdekelne, ha biztos lennék abban, hogy Pécsre szeretnék menni. De nagyon tetszik Szeged is. Pécsen voltam TM táborban és középiskolások hetén is és megtetszett, de Szegedről semmit nem tudok. Nem szeretném azért Pécset választani mert nem voltam még Szegeden.

Azért is gondolkoztam el Szegeden, mert ugyan olyan jókat hallottam róla, mint Pécsről. Valamint az edukacio kiállításon mindkét egyetem elnyerte a tetszésemet.

A távolság nem számít.

A véleményetekre és tapasztalataitokra lennék kíváncsi a pécsi és a szegedi orvosival kapcsolatban.

#orvosi #orvosi egyetem #Szote #POTE #pécsiorvosi #szegediorvosi
2023. jan. 19. 14:33
A kérdező szavazást indított:
Pécs
Szeged
38 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos konkrét tapasztalatom nincsen, de személyes ismeretségi körömben, aki nem a Semmelweist választotta, Pécsettre ment mindenki.
2023. jan. 19. 14:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az oktatás szerintem nagyjából egy szinten van minden orvosin, hiszen mindenhol oktató+intézet válogatja a tanítást. Lehet 1 intézeten belül jó+kevésbé jó tanár is. Én azt hallottam, hogy Pécsett a molekuláris sejtbiológiát veszik elsőben véresen komolyan, Szegeden viszont nem annyira vészes. Kicsit azért más az oktatás, Pécsett egy félévvel később kezdődik az anat+farma, mint Szegeden. Szegeden vannak évközben gyakrabban számonkérések (azért Pécsett is vannak, viszont ott inkább az első évben és kevesebb tétjük van, mint Szegeden).
2023. jan. 20. 06:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én Pécsre járok, unokatesóm most felvételizik. Neki azt mondtam, hogyha újrakezdhetném, én Szegedre mennék.
2023. jan. 20. 07:49
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
En Szegedre jarok. Tolunk mentek pecsre es elvezik azt is. Nekem szoba se jott Pecs mert tulsagosan kicsi varos, tudom ez furcsa de mar az zavart hogy nincs naluk villamos. Meg ok elso evben nem vesznek anatomiat, mig en mar vegeztem az elso felevemmel. Az egyetemek kozott nagyon nincs kulonbseg, szerintem azt dontsd el hogy picit nagyobb varosba szeretnel menni vagy pecsre es hogy mennyit kell majd utaznod erte
2023. jan. 20. 08:04
 5/12 anonim ***** válasza:
93%

De van első évben anatómia, csak a második félévtől, nem az elsőtől.

Egyébként nyugodtan írhatsz privátban, szívesen válaszolok konkrét kérdésekre.

(#3 voltam)

2023. jan. 20. 08:26
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

Na Szeged azért nem egy Debrecen, hogy ennyivel nagyobb lenne Pécsnél. :D

Itt van egy Mecsek, szóval a város nem tud úgy terjeszkedni ( drága , családi házas környék )

Itt egy félévvel később kezdődik az anat és év közben nincs annyi számonkérés.

2023. jan. 22. 08:18
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

(A 4-es, a 7-es és a 8-as hozzászólás van Pécsről.)

2023. jan. 23. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
A 7.válaszoló ott én voltam.
2023. jan. 23. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha tetszett Pécs, válaszd nyugodtan. Egálban van a szegedi egyetemmel, a nyílt napon azért lehetett annyi szó az újításokról, mert ezek újítások. Pécs pont azt a hibát követte el, hogy sokáig az oktatásra apellált csak, és elmaradtak bizonyos közösségi fejlesztések, amiket a hallgatói közösség jelzett is az utóbbi időkben. Így most nagy a lelkesedés, hogy elindultak ezen a téren is, és most nagy hangsúlyt fektetnek a bemutatására. A magyar orvosi egyetemeken hasonló színvonalú oktatást kapsz, és a diplomával külföldre is mehetsz. Rajtad és a szorgalmadon áll, mit hozol ki ebből. Város és környezet alapján érdemes eldönteni, melyiket szeretnéd.
2023. jan. 23. 20:44
 10/12 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom aktuális lehet még.

Én Pécsett tanulok és nagyon jó döntés volt. Tanulmányokban végső soron hasonlóak az egyetemek. Én is sokat vacilláltam Szeged és Pécs között.

Pécs állítólag hallgatóbarátabb hely, de nincs összehasonlítási alapom. Egy szegedi orvosis dícsérte egyszer nekem Pécset emiatt, szóval ez sokat mond. Pécsett van nagy kultúrális élet is, kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek is. A város szerintem nagyon jó. Ha erre húz a szíved, akkor gyere, várunk, nem fogod megbánni, ne a nyílt napos flexeléssel törődj. #9-esnek igaza van. Úgy tudom, hogy Szegeden rosszabb a harmadév... Minden egyetemnek van előnye és hátránya is.

Írhatsz privátban is, ha gondolod! :)

Ja igen, én úgy tudom, hogy a POTÉn sokkal összefogóbb a hallgatóság, nincs rivalizálás. Ezt tapasztalom is, hogy jó, bár nem tudom, hogy Szeged milyen ebben...

2023. ápr. 14. 22:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!